Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
vlastním jedničkovou octavku 1.9 TDI 4x4, nájezd 289tis km .. myslím si, že je auto stočené.. vičko od chaldici kapaliny je už zažloutlé a to se prý dělo až někdy po 300tis km. Každopádne auto padá do nouzáku při vyšších otáčkách. Asi z 90% pujde o turbo.. Na autě jsou nově udělaný: brzdové destičky, spojka, L+P antiální tahla, stabilizační tyčky, ramena silentbloků, rozvody. Čekám kdy přiijde na výměnu převodovka šestikvalt, protože už má taky dost svojí vůli. Auto je bourané (předek, menší tukanec, ale hejblo to s ramem) a opravené ne moc ok, svařované. - jde mi trochu i o bezpečnost, že to je tedka papír
Vyplatí se investovat do auta nějakých těch (nemám odhad) 13tis za nové turbo? Nebo se na to vykašlat a koupit jiné auto, třeba s knížkou, že se ví co je dělané?
A nebo opravit tu opravu po bouračce, vyměnit turbo, vyměnit převodovku.. ale to myslím, že už jsem tak na 50 tis.. to je blbost mi přijde.. Co myslíte? Nazory, díky
Promiň, ale snůška nesmyslů. Diagnostika podle víčka chladicí kapaliny je systém "Pat a Mat", popř. "Spejbl a Hurvínek".
"Asi půjde o turbo" - Tak asi nebo určitě. Takže diagnostika a odborník.
"Menší ťukanec" a hýbnutý rám? To byl sakra ťukanec!
Převodovka na výměnu, protože "už má taky dost svoji vůli"? Je vidět, tomu vůbec nerozumíte. Co to je "vůle převodovky"? Neznám.
Proč jste to vlastně kupoval, když podle vašeho popisu je to "skoro šrot"?
A ujasněte si, na co se vlastně ptáte. Zatím je váš dotaz dost zmatený!
Píšu asi.. to znamená.. nejspíš ano.. nevím co je na tom nepochopitelného. Když pada do nouzaku při vyšších otačkách, tak většinou o turbo jde. Diagnostika nic nehlasí a u technika jsem taky nebyl ohledně toho turba.
Sakra tukanec to byt nemusel, stačí když vletíte do někoho kdo má kouli a to mužete jet 30 na autě nic není znát.. ale troškou hejblé to bude.. Převodovka.. no jak to popsat :D prostě vezmete za řadici paku a otočíte na místě v neutralu jak ručičkou na hodinách.. každý to musel zažít u nějakeho auta.. nové/staré.. nebo se pletu? Auto jsem nekoupil ted.. to ani nepíšu, mám ho dlouho.. cca od nějak tech 195tis km. Napsal jsem co je to za auto, co je tam dělané, co se s ním stalo..a co hrozí, že se bude opravovat.. jestli se vyplatí do toho něco investovat ještě... a nebo prodat a koupit něco v lepším stavu?
300tis. nájezd v ovci? Padající látka stropnice, prosezená sedačka, vlající odlepené výplně dveří (látky),porušené kabely dveří v průchodkách kutilem opravované (a to se nebavím o zámcích).
Dobře vím, jak jsou tyhle auta vybydleny po takových nájezdech. Můj názor šrot a další investice nemají cenu na renovaci (toho času shánění lepších dílů po vrakovištích a eshopech v případě provozních dílů).
Celé nesmysl. U takto starých šumek nikdo nekupuje origo díly, takže to, co bylo měněno půjde rychle opět do kopru v případě druhovýrob z východu a číny.
Turbo bude mít nejspíš jen vadnou regulaci/zatuhlé lopatky, to se dá řešit opravou. Pokud auto jinak funguje a jste s ním spokojen, nechte si ho, dokud se něco opravdu nepodělá. Stejně byste ho prodal za pár šušní.
I to je možnost, ta lepší možnost. Za pár.. no nejspíš.. ale myslím že za 50 by to určitě někdo koupil :D Ale chapu no
Vítejte v realitě. V dnešní době se kupují auta za neskutečné ceny.. a ano nějaký neználci to opravdu koupí i bez nějakeho projetí. Samozřejmě, že kdybych uvažoval o prodeji, tak se spraví turbo.
Za 50 to prodá úplně v pohodě, kámoš koupil podobný zázrak za 80 a se servisem se dostal na 130.
Za 30 jsem viděl v inzerci bouračky.
Sám bych to nechtěl, ale ruku na srdce, pokud je to auto opravdu servisované, má funkční klimu a nevybydlený interiér, co koupíš lepšího, když nemáš prachy...
Divné je, že za skoro stejné peníze se prodávají vraky i zachovalé kusy. Asi tím, že celkově poptávka po těhle autech už hodně klesá, co vím, tak bazarech už je nechtějí ani na protiúčet. Reálně už mají přes 300 tkm skoro všechny.
Kdysi jsem měl vento s tímto motorem,při otáčkách padalo do nouzáku,protože šrot,jsem to neřešil. Po kolapsu při pitvě jsme zjistili,že nestíhalo mazat,špatné olejové čerpadlo... Turbem to být nemusí...
Jo, taky si nejsem jistý na 100% to řekne až technik.. bud to bude čerpadlo, nebo lopatky zanesene.. Ale díky za tip.. aspon uklidnení že to nebude stát kotel. Ja si zas říkal, že prostě se to řešit nemusí, když se nebude motor vytačet.. ale zase.. je to takový dost na prd
S mým názorem bude souhlasit asi málokdo, ale já tvrdím, že nejlepší je mít auto úplně staré nebo úplně nové. Máme doma dvě auta:
1. 20-ti leté, několikrát bourané předchozími majiteli, koupené za 6000.- , investováno do něj 20000.- a již 10 let nám spolehlivě slouží.
2. Nové (dnes tříleté), samozřejmě nepoměrně dražší, rovněž jezdí bez problémů a manželka se nemusí stydět, že jezdí starou polenicí.
Obě auta jsou naprosto spolehlivá, krom běžné údržby a neusálého měnění čepů a ramen u toho staršího (to je ale problém českých silnic, nikoliv auta) nebyl žádný problém. PS: Žádné z našich aut nemá turbo, že by i v tom tkvěla ta spolehlivost?
Ve vašem případě bych buď pár tisíc investoval do starého auta (převodovka bude na vrakáči stát pár stovek, turba repasují), nebo koupil nové. Kupovat ojetinu v ceně 100-150tis je cesta do pekel. Knížek to může mít kolik chce, ale stejně do toho budete jen sypat peníze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.