Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závodní volant

Od: ogen odpovědí: 21 změna:
Chtěl bych se zeptat zda projdu technickou se závodním volantem bez airbagu, nebo jestli stím bude problém když mě zastaví policie.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

6x
Jestli v autě je airbag od výroby, tak to bude problém.

hodnocení

3x

Závodní volant patří do závodního auta. Možná před 30-40 lety by to nevadilo. To se s auty dělaly různé hovadiny.

hodnocení

1x

Neprojdeš a budeš mít problém.

Má volant atest? Těžko, viď?

break
Proč by nemohl mít atest?

mak*
hodnocení

1x

Aby nebyl problém, musí být splněny dvě podmínky:

1. Auto muselo být z výroby bez airbagu ve volantu (nesmí mít airbag v techničáku).

2. Volant musí být homologován.

No, řekl bych, že dnešní vozy nemívají ve volantu jen airbag ..

pavlis
hodnocení

0x

Pokud počítač s riziky a chceš s ním jezdit běžně, tak ho prostě před technickou vyměnit, to je otázka 10ti minut a potom zase namontovat zpátky.. pokud jde o policii tak by mohla rýpat, ale při kontrole jim ukazuješ malý techničák a tam rozhodně nevidí, jaký volant to auto má mít.

A to jako je pro PČR zjistit si o daném autě cokoliv? od dat na ORV až po technické parametry při homologaci?

break
Policajti nejsou blbi...
mathew

no blbí sice nejsou, ale je otázka jak moc jsou schopni si všimnout, že je v autě jiný volant

By ses divil jak jsou někdy aktivní!

break
Vzhledem k tomu, že většinou chodí k řidiči, tak ten sportovní volant by je asi trknul. Třeba takové semisovej od Momo s proužkem na Octavii je asi trkne...
jurajjuraj*

muzes jim ukazat technicak nebo fotku sveho prirozeni, auta od urciteho roku vyroby musi byt vybaveny airbagem ve volantu, takze pokud bude chtit tak si toho vsimne a ma problem

petan86*
hodnocení

0x

Neprojdeš, měl jsem na předešlem autě od koupě taky sportovní volant a na stk chtěli atest a mimoto se zmínil technik i o airbagu. Takže jsem sehnal originál a ten sportovní jsem už tam ani nedával i když se držel skvěle.

U policie asi zaleží na koho natrefiš.

U nás a asi defakto v celé EU se takové věci přehnaně řeši bohužel...

hodnocení

0x

Závodní volant má auto se závodními pásy, závodním sedadlem, přilbou, rámem, nádrží, odpojovačem aku, ..

break
Proč by v autě na denní ježdění nemohl bejt závodní volant?

Otázka jak od malého kluka. Odpovědí výše je dost, protože tam prostě nepatří.

break
Nepatří do auta s airbagem , ale co do auta bez airbagu? Nejak mi na denní ježdění nevadí čtyřbodový pásy, semislicky a závodní volant...

V každém vozidle, smíš používat pouze díly, které jsou pro dané vozidlo schválené. Co je na tom nepochopitelné?

break
Můžeš tam dát co chceš, pokud to má atest nebo to aspoň nebije do očí a má to kulturu... Jsou i sportovní volanty s airbagem.

hodnocení

0x
Pro všechny stk je výhodnější vůz s problémy. Jsou to pro ně další peníze. Pokud vynecháme protizákonné uplácení. Ja bych s takovým volantem technickou nezkoušel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]