Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě vozidla

Od: kudik odpovědí: 22 změna:

dobry den chci se zeptat před 14 dny jsem zakoupíl vozidlo a6 audi majitel mě upozornoval že vozidlo je v dobrem stavu akorad baterie je vibita no bylo měto dívne proč vozidlo stalo na travniku,ale i přesto jsem vozidlo odkoupi stím že baterie se po cestě dobije bohužel nestalo se tak,druhy den jsem kontaktoval majitele vozidla že baterie je špatna ale navic z vozidla teče olej takže vozidlo nemohu použivat nebot neni příspusobile vsilničnim provozu a nesplnuje podminky ktere my majitel nebolí prodavajici zdělil když jsem mu řekl že mu vozidlo přívezu zpatky a že odstupuji od kupni smlouvy natoš my prodavajici zdělil že stím nesouhlasi,takže nevim jak dostat od podvodnika penize zpět přítom jsem ho upozornoval že nejsem schopen si opravy dělat už sam nebot jsem nemocen, a i přesto my prodavajici utvrzoval že vozidlo je v pořadku,volal jsem na policii pčr a tí my zdělili abych se obratíl na opčansko pravni soud,prosim poradte my co stím mam dělat předem děkuji za opdověd . je to poze překupnik a neni ani zapsán jako vlastnik

vozidla Jiří Kudík

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Co máte dělat?
Teď už nic..
Ale měl jste přemýšlet před koupí auta.
Ke stilu vašeho psaný a pravopysu se vijadrovat nebudu.
kudik
hodnocení

děkuji za odpověd ale taky je věc druhá a ta taková skryté závady které nejsou zapsány ve smlouvě. Můj pravopis je takový jaky je a neupozornuji na chyby ale koukněte se na své psaní a pak hodnotte ostatní.

Pane Kudlíku myslete si co chcete, ale písemný projev každého z nás je naše vizitka.

Jinak-vadná baterie=není skrytá vada,z principu už tím ,že Vám sdělil že je vadná! Jen tak mimo-jak jste natočil motor a odejel domů když je vadná (Vadná pro mne znamená i to ,že je vybitá!)?Pro mně a spoustu dalších by to znamenalo ,že si vezmu svoji DOBROU AKB díky které a po DŮKLADNÉ prohlídce auta nastratuji s prodejcem na STK a úřad apak teprve jedu domů!

Pokud teče olej -není skrytá vada ale Vaše lenost lehnout-kleknout na zem k autu a prohlédnout auto zespudu -popř popojet dva metry mimo a vidět olej v místě stání!

mathew
hodnocení

2x

Vadná baterie ani tečící olej nejsou skryté vady (dál jsem to nečetl, protože to se fakt nedá...) Kromě toho to auto jako nové stojí nějaké 2 miliony takže se s váma stejně nikdo nemá důvod bavit, protože jste koupil akorát soubor jezdících dílů to, že dojezdily už cestou domů se občas stane...

Taky mne z toho čtení až bolely oči.

hodnocení

2x

Kudlíku, nakonec sevam dostane vysměchu od něakeho ynteligenta

a Vy se divíte? Takový popis situace, samá hrubka, vozidlo si neprohlédnete a chcete vrátit auto? Klidně to vraťte, ale nic nedostanete. Páč jste koupil dobrovolně stačí vozidlo a nemáte znalosti a možnosti, abyste se pustil do právního boje.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

no urcite jste nekupoval a6 za 300-400 tisic ale nejakou olitanou vranu ktera uz je davno po smrti, nevim co cekate

zalezi podle toho co je napsano ve smlouve, bud poresit s pravnikem anebo mit smulu, resit stav auta po koupi auta uz je mimo

re4zon
Jednoznacne je chyba kupovat auto bez poradne kontroly nejlepe v proverenem servisu. Nicmene zatajovat zavady taky neni v poradku i kdyby to auto stalo pet tisic. Pokud je to nejaka vazna vada a neni zapsana ve smlouve, protokolu apod. pak tu sance je, ale je to na dlouho. Nejdriv poslat odstoupeni PISEMNE s dodejkou, pak pripadne predzalobni vyzvu a pak pres pravnika. Ale kdyz vidim jak je napsany dotaz, tak bud pravnika hned nebo si zjistit jestli to neni opravitelne za nejakou rozumnou cenu. Jestli timhle stylem komunikuje tazatel s prodejcem, tak se ani nedivim, ze se mu tak akorat vysmeje...

hodnocení

1x

Ať jste si řekli, co jste chtěli... hlavní je informace v kupní smlouvě!

Já poslední vůz prodal s textem:

"Kupující je srozuměn se skutečností, že kupuje věc již užívanou a prohlašuje, že se podrobně a pečlivě seznámil s technickým stavem vozidla, jeho obsluhou, a že s ním byla provedena zkušební jízda. Kupující prohlašuje, že byl prodávajícím zřetelně seznámen se závadami vozidla a bere je na vědomí. Prodávající prohlašuje, že žádnou jemu známou závadu nezatajil.

Závady např.: vlhký PP tlumič, koroze karoserie, ..."

Jednou jsem viděl zase jinou kupní smlouvu - vůz je prodáván jako pojízdný soubor určený na náhradní díly.

break
hodnocení

1x
Kup si novou baterku...vytékající olej? Netěsnost, běžný u ojetiny...kupovat si nemusel. Evidentně si byl se stavem auta obeznámen, poslal bych tě s tím k šipku...

jardaa*
hodnocení

1x

Policie má pravdu a vy neumíte kupovat, tak si nestěžujte. Od toho bych utíkal až by mi paty hořely. Proč si někoho s sebou nevezmete co tomu rozumí? Doporučit prohlídku v servisu v takovém případě ani nelze.

xenofob
hodnocení

1x

co s tim? Zaplatit si pravnika a soudit se...

kudik
hodnocení

važeni panove,no přečetl jsem si komentaře a klobouk dolu před vama,no línej sem nebil si lehnout pod auto poněvač tam nic nebilo a to jsem psal že když jsem dojel domu a po hodině jsem šel k autu tak tam byla velka kaluž oleje nejde my o baterku ale z vaších komentařu semy děla zle jste jako ten co my prodal auto spíše vrak jen aby se ho zbavíl no nevim jestli sem do teto poradny nechodí tí same lidi co takle vílakaji od slušnejch lidí prachy a potom se sud poněvač jeto na dlouhe lokte takže vam to prochazí nezlobte se že jsem toto napsal,naštvalo mě to že jeden tady zesměšíl me pismo a sam psal jako prvnaček,nechapu potom jak takovy člověk muže odepísovat na vaše problemy s kterejma tady prosite o pomec a nakonec sevam dostane vysměchu od něakeho ynteligenta

Jste borec, kritizujete tady pravopis někoho,ake vy jste tedy super!Nejsem žádný češtinář ale vy jste tedy 1!

Než jste se snažil odjet s autem-NEBIL jste línej si pod auto lehnout a nic tam NEBILO.Když jste tedy nebyl líný a zkusil si jistě lehnout pod auto po částečném zahřátí motoru? Řekl bych, že jste pod auto už nelehnul ,a ještě -provedl jste kontrolní jízdu před podpisem smlouvy a kontrolu po projížďce? Vyhledal jste si rady jak postupovat při koupi ojetiny?Asi takhle-velmi pravděpodobně jste typický čech ,jako Brouk Pytlík-vše znám všemu rozumím a pak ejhle-ono je to "super auto celý podělaný!Ale na druhou stranu-kdo z nás nikdy neudělal podobnou blbost? Já osobně kdysi také v začátcích u druhého auta co jsem kupoval

Takže - okopírujte zde Vaši KS (osobní data Vaše a data prodejce klidně začerněte , dále rv, motorizaci, cenu za kterou jste koupil, nájezd či spíše stočený stav tachometru. A lepší popis stavu po Vašem dojezdu domů-odkud teče olej ...

break
Škoda, že není trestano takhle prznit Češtinu...

xenofob
hodnocení

1x

podle všeho nejde o seriózní dotaz ale o provokaci

hodnocení

1x
Tos koupil nakou 20 let starou vranu za 80t a myslel sis , ze to bude bezvadne auto co?
Ted neudelas nic , muzes to dat k soudu. A cekat par roku na prachy. Hlavne se z toho musi clovek poucit.

renegade11*
hodnocení

0x

Prodávající řekl že je baterie vybitá (tzn že se dá dobít) , a to je trochu rodíl od baterie vadné jak tu ostatní píší ,

reklamovat samozřejmě můžete , ale bez pomoci právníka se asi prodávající moc nepoleká ,

jak reklamovat auto je plný internet

Co dělat s vadami, které byly na vozidle už v okamžiku prodeje? Reklamujte je! Povinností prodávajícího je tyto závady odstranit na vlastní náklady. Jsou-li vady odstranitelné, pak nelze odstoupit od kupní smlouvy. Po prodávajícím ale můžete požadovat navíc slevu z kupní ceny.

Dvouletou záruku u automobilu nečekejte. Přesto ji u některých prodejců lze získat, avšak většinou za příplatek. Zmíněná odpovědnost prodávajícího za prodávané vozidlo platí obvykle jeden až dva roky. Na skryté vady lze pak uplatnit zhruba šestiměsíční "záruku." Odpovědnost prodávajícího a záruka ale nejsou stejné pojmy.

doplněno 08.09.19 20:12:

Člověk jde na poradnu PORADTE a tady se akorát dozví že se ma na to vy ... , rady jak z mateřské školky

Rada bez dostatečných podkladů není relevantní... oháníte se právy, ale nemáte podklady. Teorie je krásná - jenže onu radu dostal už od PČR - tj. občanskoprávní spor.

Mezi nám-ta rada vys... je docela dobrá rada-naletěl a navíc nebyl schopen zkontrolovat si auto a mechanika s sebou neměl!Navíc AKB po vybití -ono stačí i měsíční neježděni a nenabíjení-udržování - a baterka je-může být KO .

break
Diesel: proč myslíš ,že naletěl? Smlouvu tu neukázal a vše, co zu napsal, bylo jednostranny. Baterka může být KO, ale byla už při koupi a vytékající olej? To může být kapka za den nebo půl litru...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]