Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu odbočit v pravo?

Od: michaelo odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jedná se o tuto křižovatku, jsem vzidlo z výhledu:

mapy.cz/...

Oficiálně jsem četl, že dle předpisů mohu odbočit na této křižovatce jen pokud svítí zelená ( zde semafor vlevo), ale snad všichni řidičů (a dokonce i autoškoly) jezdí běžně tak, že bez ohledu na semafor najedou a dávají přednost. Pokutují policisté tento způsob?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nevím jak tahle křižovatka,le u nás je podobná a najetím k příčné čáře není vidět na světla tdali por rovně a doleva je zelená!

Takže ne, jen poslechnout- doržet co říká značka pod blikající oranžovou (žlutou).Jak píší p.Satam a p.Mikihans !

hodnocení

3x

Máte tam blikající semafor žluté barvy a pod ním dopravní značku "dej přednost v jízdě". Semafor tedy "ignorujete" a řídíte se dopravní značkou. Takových křižovatek je hromada.

hodnocení

3x

Je nesmysl řídit se semaforem, kterým ve směru své jízdy neprojedete!

Ani v pravo, ani vpravo. ;)

hodnocení

0x

V tvém pruhu pro odbočení žádný semafor není, podle mě se řídíš pouze předností v jízdě.

hodnocení

0x

Michale, udejte zdroj: Oficiálně jsem četl, že dle předpisů mohu odbočit na této křižovatce jen pokud svítí zelená
Jinak je jasné, že doprava se řídíte dopravní značkou, dej přednost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]