Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi prosím, jaké jsou kvalitní a cenově přijatelné zimní pneu, jaké máte zkušenosti.Díky za rady.
já bych se odpíchl i od odhadu počtu najetých KM v zimě. Jelikož každá pneumatika po 4rech zimách je na odpis ne díky sjetí vzorku, ale "zestárnutí" hmoty pneu, zohlednil bych při koupi i toto hledisko. Znám lidi co si koupili třeba vůz Octavia 1.9 tdi combi v plný výbavě a za zimu najezdí do 1tis km a nejezdí na hory (lyže a pod), v takovým případě bych volil v podstatě jedno co. Berte tento příspěvek s jistou rezervou. Zkuste prohlédnout třeba nejlevnejsipneu.cz a podobné stránky, jaké mají ceny a porovnávat. Když nebudete "obutí" nakupovat v "hyper - super" márketech, asi zvlášť nešlápnete vedle. Pkud jezdíte tisíce KM za měsíc, jděte třebas i do dražší varianty. (moc sem neporadil).
Já mám Barum-Polaris2.Zkušenosti zatím dobré.Mám je teprve 14 dní.:D
doplněno 07.02.10 15:48:6200 kč i s disky.Práce,montáž,vyvážení.Nevím jestli je to hodně, ale bylo to na počkání a servis hnedle u baráku.
Zatím "pořádně" na sněhu a ledu jsem měl možnost otestovat Barum Polaris 2 a Kleber Krisalp HP2 na jednom autě /Fabia 1.4 TDI/ a zvítězily jasně Klebery. Jezdil jsem na obou totiž stejnou trasu /2 a 2 roky/ ve stejných podmínkách a po přezutí na Klebery zasahovaly systémy ABS a ASR mnohem později, než na Barumkách. Také v zatáčkách tolik "neustřeloval" zadek. Navíc teď jsem si dal Praha - Paříž - Praha na sněhu na dálnicích a Klebery opět za jedna, držely na silnici až neuvěřitelně.
Toť jen můj poznatek. Takže na nové auto příští zimu beru zase Klebery.
Firestone - firehawk, debica je šmejd, který má boční stěnu slabou jako papír, při defektu se debica poškodí tak, že je na vyhození...
dovolím si reagovat tak, že při defektu se KAŽDÁ pneu může poškodit tak, že z ní nic moc nezbyde. Záleží na situaci. Př. Vjedete v 50km/h do kanálu bez mříže a máte pryč kolo i s nápravou. .
Jezdil jsem na Polaris a vydrzely mi max. 2 sezony, krom toho docela klouzaly, ale to je asi subjektivni nazor. Ted mam prvni sezonu Kleber a jsem naprosto spokojeny.
Barum polaris jsou děs - dobré jen za sucha na asflatu a celkem pomalu se ojíždí, ale to je všechno. Za mokra a na sněhu i ledu kloužou jak sviňa. Jde doporučit jen někam do nížiny kde se na sněhu jezdí jen pár dní v roce.
Debica je na sněhu dobrá, ale rychle se ojede.
Teď vozim třetí zimu GJ ultragrip 7+ a jsou o několik tříd lepší než barum.
Dobré jsou i Michelin Alpin, Semperit (typ už nevim). S ostatníma osobní zkušenost nemám.
(jsem z hor a tři měsíce v roce jezdim po sněhu, prosolený kaši, ledovce a zmrazkách)
Take jezdim druhym rokem s GY UG 7+ a je to naprosto povedena pneu. V kombinaci s ASR a tezsim autem s vetsi svetlou vyskou jsem se dostal vsude. Kolikrat na me lidi koukali, kdyz jsem mel snih po prah, ze odtama nemuzu vyjet. A vyjel jsem s naprostym prehledem. Jsou i dobre cenove dostupne, takze pro me jasna volba na dalsi a dalsi zimy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.