Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkcni ostrikovace

Od: iveta* odpovědí: 6 změna:
Zdravim nefubguji mi ostrikovace u huidai tuscon 2006, ktere mi pri zapnuti nic nedelaji ale sterace funguji i predni i zadni. Bylo mi receno ze muze byt jen vypadena naka hadicka nebo neco jineho nvm. Muzu si to nak zkontrolovat sama? Dik za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zapnete ostřikovače (s vypnutým motorem auta), nastražíte oči a uši a máte 4 varianty:

- čerpadýlko vrčí a voda stříká na okno
- čerpadýlko vrčí a voda teče pod auto (vypadlá hadička)
- čerpadýlko nevrčí, protože je vadná pojistka (viz manuál k autu)
- čerpadýlko nevrčí, protože umřelo (viz nejbližší servis a výměna za pár stovek)

iveta*
hodnocení

Diky moc nic jineho nez vyzkouset tohle mi asi nezbude. Dik
mak*

Jen bych dodal, že to čerpadlo není příliš slyšet, takže nejlepší je to dělat ve dvou a samozřejmě je třeba mít auto pod proudem (dříve zapnutý klíček v zapalování, dnes je to různé podle typu auta).

mak*
hodnocení

0x

Předpokládám, že přítomnost směsi jste kontrolovala. Pak doporučuji zkontrolovat, jestli bzučí čerpadlo. Pokud je někde vypadlá hadička, měla by směs při zapnutí téct pod auto. U nových aut je systém ostřikovačů obvykle dost nepřístupný, ale v principu je to jednoduché, podíváte se, jestli je hadička v pořádku od nádržky až po ostřikovače. V praxi to ale asi tak snadné nebude.

iveta*
hodnocení

Nic pod autem neni ze by teklo. Bohuzel nevim ani kde to hledat. Na internetu jsem zadny navod nenasla k hiunday :/

Tak do toho servisu zajeďte rovnou :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]