Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Technická

Od: anitram02* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, chci se zeptat, v říjnu mám jít na technickou. Projdu technickou, pokud mi občas blikne oranžová kontrolka motoru? Většinou na volnoběh, pří rozjezdu blikat přestane. VW golf VI, 1,4TSI.

Díky

ps. v servisu vyměněny cívky, svíčky. Auto občas na volnoběh vibruje. Občas jede na tři válce. Jindy se něděj nic a jede úplně v pohodě. V servisu mi řekli, že čtvrtý válec má špatný tlak. Diagnostika hlásí špatné zapalování první a čtvrtý válec. Prý nejspíš propálenej píst. Ale to by podlě mě jelo na tři válce pořád a né jen občas? Někdo říkal že může být špatná elektronika. Máte někdo podpobnou zkušenost? Nechce se mi dělat tzv go motoru, pokud je chyba někde jinde.

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud to jsou závady, které popisujete, řekl bych, že neprojdete na emise.

mak*
hodnocení

1x

Jestli má válec malou kompresi a přesto funguje (alespoň většinou), tak bych to viděl na podpálený ventil nebo zapečené kroužky. STK není problém, ale na emisích nejspíš neprojdete.

Problém dnešních opravářu je, že umí jen připojit diagnostiku.

jardaa*
hodnocení

0x

Za jistých okolností se dá projít s horšími "závadami". Proč hledáte odpověď zde, je to na technikovi. Jinak co se kontroluje je ve vyhlášce. Veškeré normy najdete na mdcr. O práci servismanů ...

výtka
Upozornění od administrátora 06. 09. 2019 10:09:11
! Pravidlo Z7: je zakázáno poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.

hodnocení

0x
Jestli ti to špatně spaluje tak ti to nevyjde na emisích a neprojdeš

jurajjuraj*
hodnocení

0x

tak ono zalezi kde clovek jde, na emisich by to projit nemelo jenze

jsou emisni stanice kde si s tim pohrajou, klidne zopakujou mereni 4x pripadne tomu pomuzou pokud jde o nejakou drobnost a na druhou stranu jsou emisni stanice kde udela jedno mereni a vic ho nezajima

anitram02*
hodnocení

Popravdě mě nenapdalo, že špatnej válec má něco společnýho s emisema. Ženská no. Spíš sem myslela, že bude problém obecně na technické ne na emisích.

mathew
hodnocení

0x

To jestli projdete nebo ne zjistítě až podle toho jaký názor budou mít na emisích a jaký technik na STK. Možná by bylo lepší, kdyby tam s tím šel někdo jiný. Ono ve finále vás můžou vyhodit za něco úplně jiného na co se neptáte.

Mimochodem pokud je propálený píst tak už to stejně moc dlouho jezdit nebude...

honza11*

Podívat se na svíčky, jestli jsou černé-vyměnit za teplejší. Taky se natankuje blbý benzin, stalo se mi to už párkrát, po novém tankování se to odstranilo.

Honza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]