Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné zvyšování otáček Jawa 23 Mustang

Od: milbart* odpovědí: 6 změna:

Chlapi, už nevím co dál. Při otočení řidítek na pravou stranu se otáčky samovolně zvýší na maximum. Vyměnil jsem lanko i s bowdenem, vyzkoušel jsem vedení lanka podél kostry (středem), nechal jsem ho viset volně a stále stejný problém. Při otočení na levou stranu je to v poho. Nemohlo by to být i rychlopalem? Není totiž originál. Ovšem před výměnou lanka to darebák nedělal. Tak co vy na to? Dík.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Špatně nastavená vůle plynu a nebo je to lanko co tam nepatří, popřípadě nějaky šmejd co se zasekava.

hodnocení

0x

rychlopalem to nebude,taháte otočením řídítek buď jenom lanko nebo celí bovden.Nejlépe když odšroubujete víko s jehlou a budete pozorovat kdy to začne tahat.A netlačí na lanko plynu při otočení řídítek třeba bovden tachometru(spojky)?

hodnocení

0x
Možná to chce ten bovden od plynu vést jinudy aby se nešprajcoval a při otáčení řídítky netahal za lanko plynu

mak*
hodnocení

0x

Podle mě jediná možná příčina, že se otočením řidítek zatáhne za lanko. Moc teda nechápu, že se to děje i když bowden volně visí. Zkusil bych lanko úplně odpojit abych vyloučil možnost, že se např. při otočení řidítek začne nějakým záhadným způsobem přisávat falešný vzduch. Jinak na karburátoru musí být vidět, jestli je lanko volné a při otáčení řidítky se napíná.

honza11*
hodnocení

0x

Každopádně se lanko otočením zkracuje. Na to by snad měl přijít každý. Udělat větší vůli na lanku.

Honza

houbes*
hodnocení

0x
Nad karburatorem máš takový vstup pro konec bovdenu.Pri otočení řidítek ti nadskoci na tu hranu a zkrátí lanko a to samovolně přidá na plynu. Zkontroluj to .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]