Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych se zeptat.. Byl jsem zaměstnán u jedné doručovatelské firmy ze které jsem ze zdravotních důvodu ještě ve zkušební době musel odejít, 2 měsíce po zrušení DPP mi přišel email ve kterém stojí že 3 měsíce zpátky (v době zaměstnání) jsem spáchal dopravní přestupek kde jsem překročil maximální rychlost 50km/h o 11km/h. Jsem povinnen tak starou pokutu platit i po takové době? Děkuji moc za odpovědi.
Platit se to, pochopitlně musí.
Pro kolegy co se diví zasílání mailem - jezdím jako servisák, takže mám služební auto, jehož provozovatelem je můj zaměstnavatel, ne já sám. Takže logicky - když mě vyfotí radar, těžko mohou poslat pokutu řidiči, kterého z fotky nemají jak identifikovat, ale firmě, kterou naopak snadno odhalí díky RZ vozidla. Té pošle do datovky oznámení o přestupku.
No a firma pak podobné pozdravy pošle - klidně mailem - dotyčnému hříšníkovi. Ve spoustě firem to tak funguje.
Nic neplaťte.Tyhle přestupkové věci se nikdy neposílají přes e-mail a jen když tak doporučeným dopisem do vlastních rukou.Počkejte až přijde obálka s ,,pruhem,, a potom se budete moct teprve bránit.Ten e-mail mohl napsat kdokoliv .Nereagujte--neřešte dokud nebudete mít písemné vyhotovení v ruce.
promon: a na e-mail se rok nebo dva nepodívám.jak se to potom řeší u těch vašich firem? kde máte potvzení o převzetí? Blá blá blá.Všichni mají podle vás e-mail,mobilní telefon? blá blá blá.
Ano Valachova, všichni u nás mají služební mobily a taky mail. Ono je 21. století, takže to zase není až taková zvláštnost. A to, jestli se do emila podíváte, nebo ne je zcela putna, protože zaměstnavatel si to prostě strhne z výplaty. Prosté, že..
Obálka s pruhem Vám přijde tehdy, když uděláte průser se SVÝM autem. Jak by asi mohla přijít obálka s pruhem řidiči, který neřídí své, nýbrž SLUŽEBNÍ vozidlo?
Předpokládám totiž, že tazateli poslali emila z té firmy, kde kroutil volantem - ovšem to by musel odtajnit on sám
promon: a všichni u vás umí číst jako vy? no to jste teda servisák bez mozku * vlachova/valachova je rozdíl,že? Jak píšete je 21 století tak se naučte alespoň číst a psát,když neumíte používat CTRL-C a CTRL-V pro kopírování.To,že děláte pro jednu firmu léta jednu věc svědčí jenom o tom že jste neschopnej dělat něco jiného a nového.Ale to je vaše věc se někde zahrabat.
Předpokládám, že ten mail je od bývalého zaměstnavatele a ne od policie. Postup je následující: Policie zjistí přestupek a pošle majiteli auta obsílku zhruba ve znění "zaplaťte XXX.-Kč nebo udejte řidiče". Obvykle každý řidič firmě rád zaplatí, protože to bývá pokuta do 1000.- a žádné body, ale pokud nechce, tak firma udá řidiče policii a o víc se starat nemusí. Vám pak přijde vyrozumění o správním řízení, zaplatíte víc a seberou vám body.
Může nastat situace, že firma již pokutu zaplatila. Pak je vaší dobrou vůlí, zda zaplatíte. Nezaplatit je nefér, ale v tomto případě to z Vás nemají jak dostat.
U nás to bylo u služebního vozu takto. Také jsem překročila rychlost a z firmy přišel e-mail. 500,- Kč za rychlost pro (policajty) + 1000,- Kč mi dala firma, údajně za negativní reklamu firemního vozu. Vše mi odpočetli z výplaty.
Id jen tak mimo dotaz- těch 500 nebylo pro policii -PČR_-ale pro stát ,pokud od MP, tak pro město a výběr řeší celní služba.
Mezi rozumnými lidmi se to tak dělá, ale právně je to pokuta pro firmu jako majitele vozu, nikoliv pro řidiče. Tím, že ji firma zaplatí přiznává svou vinu, ale nic ji neopravňuje automaticky srazit pokutu zaměstnanci z platu. Pokud firma platit nechce, udá řidiče a má po problému. Právě by to tak mělo být vždy, protože firma nemá osobu blízkou a vždy by měla udat řidiče. Jenže policie se řídí pravidlem "lepší vrabec v hrsti". Raději bez problémů vyinkasují 10x 800 než nahánět a prokazovat 10-ti řidičům a mnohem větším úsilím získat 3x 1500. Nejde o bezpečnost, jde o peníze.
Pokuta za přestupek je na firmu?NE na řidiče -ale pokud je to firemní-krom firmy nikdo nezná řidiče a je to na firmě jak se zachová-pošle to zpět že viník je XY a úřad pak pošle řidiči XY, mnebo firma zaplatí a vymáhá od řidiče.Jak prosté!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.