Nejste přihlášen/a.
Dobrý den poradci,
Mám takový neobvyklý dotaz na který nebude jednoduché odpovědět, ale potřebuji názor někoho druhého. Samotný popis bude velmi složitý.
Mám pionýra 50/21 1971 a po 22 letech co jsem na něm jezdivál do školy a ze začátku do práce jsem se v zimě dal do zevrubné renovace s tím, že jsem chtěl začít opět rekreačně jezdit.
V zásadě jsem vyměnil věci asi cca za 20 000,- Od všech ložisek, řetězu, rozety , tlumičů a snad všeho možného jsem největší pozornost věnoval motoru. Výměnu komponentu jsem dělal sám, nic nebylo odborného. Motor byl původní, píst se třemi kroužky. Klika vydřená na guferách, takže jsem: 2 výbrus s českým pístem, sportovní klika na jehlách, ferodo spojka, řetěz, zapalování VAPE, vějířovitá hlava. Válec má vybroušené drážky na sání (RS válec) ,Technická.
Nyní jsem v režimu zajíždění, ale ono to tak jede, jak nikdy, že zajížděcí režim moc neřeším. Aktuálně se pohybuji s naj cca 200 km.
Od první chvíle se však vyskytl problém.
Před kopcem jsem byl zvyklý přidat plyn na max. zvýšit tím otáčky a překonat terén, jenže když jsem dal plný plyn tak po 3 vteřinách začal plynule motor ztrácet výkon a evidentně jsem vyhodnotil, že dochází benzín, protože stačí povolit plyn a motor se začne opět sbírat do otáček. Většinou jsem ztratil rychlost a musel jsem řadit dolů.
Začalo kolečko výměn na palivovém okruhu. Ventil v nádrži, hadička, ventil v karburátoru, plovák, zvýšení hladiny, změna nastavení jehly na chudou směs, trysky, jízda bez víčka v nádrži, jízda bez vzduchového filtru (napadlo mě to z nouze) naposledy palivo z PET lahve přímo do karburátoru.
NIC.
Dnes jiný karburátor a situace je stejná, jen jsem zjistil novou věc.
Budu teď popisovat suběktivní pocit: když dám při jízdě na 3 plný plyn, začne do 3 vteřin motor ztrácet výkon, pokud ten plný plyn držím dál, tak výkon spadne na nulu , ale a teď píšu svůj pocit zastaví se píst a motorka prokluzuje na spojce.V první chvíli jsem myslel že jsem to zadřel, ale stačí povolit plyn a blok povolí a motor začne běžet a znova táhnout.
Celou dobu jsem měl za to, že dochází benzín, ale po dnešních zkouškách jsem spíše na rozpacích a nevím jak dál. Zkusil jsem to několikrát takto nasimulovat a byl jsem v šoku. Možná bych byl schopen to natočit i na kameru...
Máte nějaké nápady? že by to vybroušení na sání pro RS válec? Podtlak který dokáže zablokovat píst? Fakt nevím....
Zkuste - odmontujte vzduchový filtr do karburátoru a místo něj upevněte novodurovou trubku/nebo papírovou/ na tu chvíli na projetí do kopce.K té spojce-máte kuličku mezi tyčkou a spojkou? Lamely spojky jste před montáží doufám namazal a seřídil.Ale nedá mi to a zeptám se - proč jste se hrabal v něčem co funguje.
Zdravim, nikde jsem nečetl něco o svičce? Myslim, že vám přestava palit svička a vam se zdá že se válec přidírá. Zkuste novou svíčku ,dříve se říkalo studena 8-9 teď nevím jak se to značí a dělá to za studena nebo jen za tepla? (studeny motor , hodně zahřáty motor.) Ještě něco když to začne tak zkuste přicupovat na karburatoru když to pomuže tak je to benzínem ale to jste asi dělal. Hodně štěstí!
Takže vyřešeno.
Dnes jsem vyměnil válec a závada je pryč.
Takže to bylo tím vybroušením RS , ale měl jsem zato, že to bylo vybroušené sání a on to byl výfukový kanál.
Takže tuto úpravu nedoporučuji...
Píst je uplně čistý a navíc známky zadření to při jízdě nejevilo...
Je to zajímavé, že tam vznikal takový podtlak, který byl schopen zastavit píst po dobu držení plného plynu...
Jinak ten válec, co jsem tam nyní dal měl stejný výbrus jako předešlý a tím píst zůstal stejný , přehodil jsem jen válce...
Přikládám foto, jak vlastně to vybroušení vypadá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.