Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapadlé auto v bahně

Od: osjddi odpovědí: 25 změna:
Dobrý den, před chvílí jsem cestou polem zapadl s autem, levé přední kolo je už dost zaborene a leve zadni zcasti take, prave kola jsou na tom docela dobre. Jsem prave mimo civilizaci takže pomoc uz tu nesezenu, mam kolem sebe klasy kukurice tak jsem je zkousel hazet pod kolo ale bezúspěšně. Prikladam fotky. Mam pohon na predel, zkousel jsem to i rozhoupat ale porad to nechce vyjet. Prosím o pomoc, nechci stravit noc v aute jen v tricku, dekuji
Zapadlé auto v bahně
Zapadlé auto v bahně #2
Zapadlé auto v bahně #3

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

1x

Prokluzující kolo musíš zabrzdit. Buď brzdama nebo podkladem o podložku které zvíší tření, což klasy od bahna rozhodně ne. Nemáš v autě gumové rohože či nějaké předměty?

Zkus dát na jedničku plyn a do toho lehoučce břibrzdit brzdou. Sice to bude dusit motor, ale mohlo by to tzv. zamknout diferák. Ale spíš to nepůjde.

Auto pomůže i odkopat lopatkou či klackem. Nasadit sněhové řetězy... nejlepší zavolat kamaráda na odtah.

Běž někde pro písek či štěrk (suchý)

Podložit obě přední kola z obou stran,rozjet a zastavit až na pevném podkladu

hodnocení

1x
Můžete na podložení kol zkusit i koberečky z auta..

hodnocení

1x
Gumove rohozky , vetve , klasy , vse co najdes pod kola , auto rozhoupat a jedes.

hodnocení

0x
Že by boží mlýny za polní pych?
Prostě musíš dostat něco pod kola. Co, to nikdo netuší, neb neví, co tam máš.
osjddi
hodnocení

Polní pych to není, dělám tu práce na lince el. vedení a navigace mě vedla touto zvláštní cestou. Zkusím tam naházet více těch klasů, zatim to bohužel nepomaha
martl
Že by te navigace vedla přez pole s kukuřicí nevěřím. Je to daň za to, že přez soukromé pozemky, pole a louky se nejezdí. Chtěl bych vidět tvůj obličej, kdybych jezdil přez tvojí zahradu.
Tak věř že ta navigace tě dovede i do pekel
Jel sem na pohřeb tetky a po cestě dal na navigaci a opustil svou léty nacvičenou trasu v domění že si cestu zkrátim
skončil sem v lese *smich*
martl
Když řídíš auto, tak nemůžeš mít navigaci nastavenou na turistiku nebo cykloturistiku. To se pak nediv, že tě zavede do lesa :)
Chce to používat i zdravý úsudek a ne bezhlavě věřit navigaci jinak můžeš skončit v pr**li
Usudek mam v pohodě a navi nastavenou na nejrychlejší cestu
Jen sem tu cestu neznal a chtěl to zkusit holt to vevyšlo *smich*

hodnocení

0x

Není v dosahu strom? Není možné odchytit pár pomocníků?

petan86*
hodnocení

0x
Hoj vem zvedák a zvedni si ho do roviny, pod koly to vypodlož. Já se takhle zahrabal v zimě a hever byla moje záchrana.
gumid

bude se mu bořit do pole

hodnocení

0x
Nahaž klasy poskládej je napříč před obě kola jako špricle žebříku čív víc tím líp
Pak bych to přez spojku houpal dopředu do zadu bez zbytečně velkých otáček a přitom točil volantem levá pravá
Bude to možná trochu trvat ale vyjet at už směr vpřed či vzad bys měl

Volantem nic nedělej, nebo se zavrtáš ještě víc. Snaž se najít něco tvrdého, kameny, klacky, kusy cihel a tak.

Pokud stim plynem nepude na podlahu tak se nezavrtá tim volantem v klidu když to nejde rovně muže to jit do strany tot ma zkušenost

pavelpavel*
hodnocení

0x

Jestli je kolem jenom kukuřice, tak nevyjedeš. Zavolej si vyproštováka a ani nepíšeš kde jsi, ale pomozte mi. Jasně musíš pod kola něco dostat a pokud nemáš co tak končíš.

hodnocení

0x

už odjel...

Zdá se, nebo maká a nemá čas na komunikaci. Tma se blíží a medvěd je blízko *smich2*

Jen jestli už si z kukuřice nestaví iglú *smich*
Stmívá se už docela rychle *smich*

Z rad tazatelů si musí vybrat a už je v hospodě.

osjddi
hodnocení

Děkuji za Vaše rady, zkoušel jsem jich plno, ale to přední kolo bylo potom dost hluboko a uz to nešlo. Nakonec jsem zavolal na pojišťovnu a zadarmo mě vytáhli navijákem s Navarrou ještě tu noc. Jinak opravdu mě tam navigace tahla, nejel jsem v kukurici, ale na okraji po úzké cestě, kterou nejspíš využívali myslivci (v dálce byl posed).

Jo musíš mít kvalitní navigaci, mě se to ještě nestalo. Léta TomTom Go 920, nyní TomTom Go Essential.

asd1

Pro příště: podložit kola štěrkem, klackem, koberečkama, kukuřicí... Pokud je zabořený tak vyheverovat, když se boří hever tak podložit prknem, klackem, placákem atd., když je práh u země tak vyhrabat díru aby vlezl hever. Vyjet není problém, jen se to musí umět... Když nemáš hever, tak dovlečeš soušku z lesa a zvedneš to pákou, podobně jde udělat naviják z lana a klády atd.

danys*
hodnocení

0x
Zkus občas použít mozek svůj a ne jen navigace :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]