Dobrý den, viděl jsem na youtube, jak nějaký týpek si udělal el. startování jako u motorky. To video už tam neni jsou tam pouze videa kdy lze startovat jako motorové pily atd. Ale mně se líbilo jak to měl propojené. Musel mít někde zdroj baterie a sepnutim musel poslat kolik voltů 6-12? Do indukční cívky a ta do fajfky kde je svíčka a tak babeta nastartovala? Můžete poradit jak to udělal a nebo se dá udělat? Děkuji
Potřebuješ stejnosměrný 6 nebo 12V, nebo podobné hodnoty (14V, 5V...)elektromotor, dostatečně silný, nebo s převodovkou já mám např startér z Aku vrtačky 12V přidělené k matce rotoru magneta., aby přetlačil kompresi motoru, což u 50ccm není velký problém, nebo startér z nějakého starého auta. Vypínač, plus podle motoru 6V nebo 12V baterii do motorky. K baterii připojíš motor a na jeden z těch dvou drátků dáš vypínač. A máš elektro startér, ale baterie se může dobíjet ze zapalování pouze tehdy, pokud bude 6V. To bys ji pak jen připojil ke světelným cívkám, samozřejmě s vypínačem, a mohl bys jí dobíjet za jízdy se zhaslýma světlama...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.