Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiat Stilo 1.9 JTD - Výměna světla u řidiče

Od: booster00 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám menší problém s výměnou žárovky na vozidle uvedeném v nadpisu, ze strany řidiče. Konkrétní jádro problému je v prostoru. Nedokážu kryt světla jednoduše vyndat, jelikož si z jedné strany zavází s krytem baterie a zároveň je zaháknutý za kabely, které napájejí blinkr. Tlustý konektor, který napájí celé světlo jsem odpojil, ale moc prostoru se nevytvořilo. Nezkoušel jsem zatím vyndat baterii a pokusit se nějak pohnout s tím krytem, ale nemyslím si, že to má nějaký hlubší význam, jelikož je to zároveň kryt od pojistek. Zkrátka je ten kryt obrovský a nejsem si jistý, jestli vůbec půjde vyndat. Nemáte náhodou nějakou radu, jak by se mi žárovka povedla vyměnit? Na netu jsem viděl, že to frajeři v servisu dělali skrz kolo. Odmontovali ho, dali pryč krytí a ze spodu se tam dostali. Ale do toho se mi taky nechce extra pouštět. Ale vypadá to, že mi nic jiného nezbyde. Přikládám nějaké fotografie. Budu rád za jakoukouliv radu. Děkuji :)

PS: Celé světlo vyndat nejde. Musel bych odmontovat celou karoserii.

Fiat Stilo 1.9 JTD - Výměna světla u řidiče
Fiat Stilo 1.9 JTD - Výměna světla u řidiče #2
Fiat Stilo 1.9 JTD - Výměna světla u řidiče #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

vendavenda*
hodnocení

0x

Výměna žárovky levé směrovky Fiat Stilo: Žádný podběh, sice komplikovaně, ale "čistě" to jde tak, že vyjmete baterii, kabely hodně stranou, za současného mačkání /deformování/ vyjmete pouzdro na baterii, potom odjistíte drátěnou pojistku společného krytu blinkny a mlhovky, trochu násilím to o kousek odklopíte a s lehce odřenými prsty otočíte bajonet žárovky a je to hotovo. Zpět to už jde s hřejivým pocitem pocitem úspěchu lépe... Moc dík, vy jedni svinský konstruktéři :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]