Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Popis situace: majitel vozu v TP je firma- SRO, auto stojí v bazaru, mám o něj zájem. Kupni smlouvu bych uzavíral s bazarem jako prodávajícím(ne komisní prodej), já jako kupující(bazaru bych dával peníze), tudíž předpokládám, že bazar uzavřel Kupní smlouvu s SRO, aby mohl vůz následně prodat...Jelikož vím, že auto už bazar prodává déle než měsíc, jak je možné, že si bazar auto nepřepsal v registru na sebe, když na to má 10 dnů? Je mi jasné, že bazar bude mít plnou moc od SRO, aby auto přepsal, ale proč si bazar auto na sebe nejdříve nepřepíše a potom ho neprodá dalšímu zajemci? Jinak doklady a klíče bazar má, tudíž je asi SRO vydalo dobrovolně oproti penězům a asi kupní smlouvě...Je mi prostě divné kupovat vůz, když v TP je zapsán někdo jiný, než v kupní smlouvě...diky za případné reakce
dane, proč to bazar neudělal, musíte se zepteje bazaru. Může se jen domnívat, že chtěl ušetřit peníze a námahu. Pokud se Vám to zdá divně, tak to nekupte. Nebo si to nechte od bazaru vysvětlit a doložit právním dokumentem, že vozidlo je opravdu jejich.
Já bych do toho nešel.
Co, prosím, považujete za právní dokument? Majitel bazaru říkal něco o faktuře, kterou mi ukáže...co napsal tomu SRO ...Nevíte náhadou,nejsem právník, jestli i ústní kupní smlouva je platná pro vlastnictví v tomto případě? To by tak trochu sedělo, SRO dostalo peníze, nechalo tam vůz, všechny doklady, 2 klíče a bazarník si to nepřepsal na sebe a teď se to prodáva dál, atd...
Schválně jsem napsal právní dokument, páč to může být více možností. Kupní smlouva, faktura, darovací listina a podobně. I ústní dohoda je právní akt, který se ale těžko dokazuje. Aby bylo jasné, že ten co prodává je právní majitel, nebo jen zmocněnec.
Takže myslíte, že faktura má stejný právní pravní účinek jako kupní smlouva? Peníze mám dávat majiteli bazaru...tudíž chci mít jistotu, že je majitel, a nevím, jestli má s původním majitelem kupní smlouvu...Diky za váš čas...
dane, když si jdete koupit rohlík, taky nemáte psanou smlouvu, jen účtenku. Zrovna tak je to u nákupu bot, kravaty, počítače, auta a podobně.
Spíše by mne zajímalo, s jakým dokladem odjedete z bazaru, abyste mohl jezdit po komunikaci. Potřebujete oba techničáky a platnou zelenou kartu. Faktura nenahrazuje techničák.
Hezký víkend.
Bazar to na sebe nepřepisuje, protože by zbytečně vyhazoval peníze. Je tam sice lhůta 10 dnů, ale ještě jsem neslyšel o tom, že by někdo dostal pokutu, že přišel pozdě. Když kupuješ auto od SRO, tak je třeba si pohlídat, aby cena, o které se bavíš nebyla bez DPH (firma může koupit auto bez DPH, ale pak při prodeji se DPH musí odvést).
Faktura bude i s dph..ale díky za upozornění...ale jak jsem psal nahoře...v TP je zapsaná SRO, ale kupní smlouva je na někoho jiného-v tomto případě bazar..toť je celý můj problém, i když to možná problém není, když je tady ta myšlenka, že bazar si auto na sebe nepřepíše jen kvůli ušetřené 1000 kč a nějakému času...proč to teda nedělají i velké autobazary, kde prodají několik aut za den? To by přece ušetřili obrovské peníze...Tento bazar má tak 25 aut na place...takže hodně malej..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.