Ahoj mám taky menší problém. Kúpil som razovy utahovak značky ripper. Poľsko. 710nm.co by mohlo byt ale. Sroby na kolesách na aute som dotahoval väčšinou nohou. A k tomu utahovak sú aj 4 nadstavce. Keď som ten na moje auto použil, tak nebol schopný niektoré sroby povoliť a po vybratí nastav a z pištole som videl piliny. Čiže ten orech sa nejak opotrebovaval už pritom rachani na mieste. Teraz sa mi stane ze po dotiahnuti kolies ostane orech na srobe a musím ho doslova kladivom vyklepat. Neviem ci môžu byť aj vládne sroby na kolesách alebo to robí ten orech. Na druhom aute boli matky 19mm a tam som ich dal dole v pohode. Nižšie posielam odkaz a chcem sa spýtať ci si tieto orechy vhodné na tu razovu utahovacku a nebudem mat problém s nejakým opotrebovanie ci už skrutky tak aj hlavice. Mali by byť kované. Dakujem triumfnaradie.sk/...
Nejspíš polská sr. z bláta. Vyhodit nebo domrvíš všechny šrouby co s tim budeš utahovat/ povolovat...
asd1
PS: kovaný/ lisovaný - tahle informace sama o sobě neznamená nic o kvalitě. Kovaný je kvalitnější jen obecně...I kovaný může být bláto a lisovaný kvalitní.Prohlídni z čeho jsou piliny, jestli z ořechu nebo ze šroubu (ale na 99% to bude z ořechu)
mirec*
Hej piliny z orechu. Jak sa trepal na mieste tak ta nastrcna hlavica 1/2 to vnútro orecha vymlatila. Nie moc ale predsa.
mirec*
Inak hranam na stobich to neurobilo nič. Akurát na srob ich tie rovné plochy co sú tak je vidieť ze sú osuchane. Bol som ale deň potom meniť gumy a tam s razovku ale pneumatiku dali dole aj späť tieto sroby bez problému. Nástavec neostal ani na jednom. Tak samotná pištoľ s nastav ami stala 50eur.takze pochybujem ze tie nadstavce budú kvalitné. Ako sú masívne a ťažké ale podľa mňa blato.
asd1
jj, to byl ořech šunt z bláta.
Ty z odkazu - podle fotky a popisu to nepoznáš, můžou být kvalitní ale stejně tak to může být bláto.. Jedině recenze od někoho kdo je vyzkoušel, příp. údaje o materiálu, tepelném zpracování, tvrdosti atd., ale ty bys dostal jen od výrobce.. Dá se změřit tvrdost a z toho určit pevnost materiálu... Někdy může kvalita kolísat podle výrobní dávky.. Obecně kvalitní je zavedený značkový výrobce, ale nechá si to zaplatit víc než dané kvalitě odpovídá - např. rozdíl v ceně materiálu a zpracování je v řádu korun, ale prodejní cena je o dvě stovky vyšší, tj. 190 korun je zisk navíc za kus a o 10 korun stála víc výroba.. Nejlíp najít výrobce který si za to samé nepřihodí 190 ale třeba jen dvacku..
Pro běžné věci kovaný být nemusí, ale v průmyslu se kované ořechy použivají, zejména na velké utahovací momenty a hlavně tam, kde to jede v podstatě non-stop. Pistole 700nm je docela i dost, kola (osobní auta) se běžně utahují dejme tomu od 100 do 130nm... Ale mám zkušenost, že i některé kolové šrouby jsou celkem "blato", ale je to spíš výjimečné...
mirec*
Ja samozrejme nepoužívam plný moment na to dotiahnutie. Skôr mi ide o rýchle povolenie a zhodenie kolesa. Takže ten co som uviedol bude postačujúci na tieto veci? Lebo neviem ci sú ešte nejake tvrdšie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.