Ahojte všetci čo toto čítate. Chcel by som Vás poprosiť o radu. Na mojom ople asi mesiac nieco buchne alebo pukne pri brzdení v smere jazdy vopred. Keď cuvam tak nič. Dialo sa to často skoro pri každom brzdení. Včera som menil predné uloženia na tlmicoch a iste pazvúky prestali. Pri tom brzdení ale občas niečo buchne, klepne. Ide to od predku niekde od kolies. Ťažko to identifikovať lebo to robí kedy sa tomu zachce. Nič také na náprave nebolo robene ani menené. Na skúšku som išiel za chlapcami na STK a nič nenašli. Vraj je všetko OK. Niekedy to urobí aj ked príklad zatocim kolesom a zabrzdim.niekedy to je také slabé ťuk a niekedy ozaj silnejšia rana. Môže to spôsobovať stabilizačna tyčka? Nejak v nej vôľu nepociťujem a pri nerovnostiach nie je počuť klopanie. Ale Preds len ze by sa ten Cap nejak zadrhaval? Lebo už neviem čo by tam bolo. Silentbloky a Cap na ramene vyzerá OK. Manžety nepoškodené. Väčšinou mi to robí pri prudsom dobrzdení na malej rýchlosti. Čítal som tu aj podobne fóra ale moc mi to nepomohlo. Tiež som podozrieval čapy riadenia ale aj keď stojím a mykam volantom nie je počuť že by pukali. Tak isto za jazdy. Ďakujem. Inak tyčky tam mam asi 4 roky febi bilstein.
Vyskúšaj zobrať pluchy srobovak a daj ho medzi pakne. Strmen a držiak strmen bývajú väčšinou uchytene dokopy takým pruziacim plechom. Ten časom zhrdzavie a už nemá takú silu takže medzi strmenom a držiakom vznikne vola. Keď prudšie zabrzdim strmen sa napruzi a vtedy tento pruziaci plech môže podskočiť tým ako sa napruzi a preto ten pukavy zvuk. Každé auto ma iný tento plech. Ale odporúčam ho vždy meniť pri výmene kotúčov alebo platniciek. Proste jak sa raz zhodí treba dat novy. Keď už sa raz natiahne tak ostane oslabený. A vonkajšími teplotný mi zmenami stráca svoju účinnosť úplne. Už som to riešil u vectri..
roman1*
Vyzerá že si mal pravdu kamoško. Keď začnem tým plocháčom tam mixovať, tak je počuť praskanie. Vymením uvidím. Ďakujem pekne. 2 ľudia mi nedokázali povedať odkiaľ to ide. A jeden servis mi navrhoval vymeniť poloos za 350eur. Bastardi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.