Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rady, tipky, postrehy u peugetu 1.9td 66kw

Od: touny* odpovědí: 15 změna:

Nejake rady a tipy u peugetu 1.9TD 66kw, r.v.1998 najeto 160 000

Kdo mate zkusenosti, se vsim co se auta tyce. budu jen rad.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jaký Peugeot 1,9td 66kW? Takových může být víc od 205 ,405, 406.Motor zase může být D8B ,DHY nebo DHX.Jinak rada? Rozjezdy zvolna než se zahřeje i olej v motoru po dojezdech dochladit na volnoběh,to jsou všeobecně řady pro všechny turbo motory.Menit včas olej a o.ftr. hlídat korozi,byť jsou odolné.

Ještě doplním D8B=čistá mechanika totéž DHY tudíž odolnější závadam na rozdíl od DHX -elektronicky říźený. Jinak pokud je se vstřika čerpadelm Bosch pak je to ta nej.varianta-je kvalitnější než Lukas a není tak náročné na kvalitu nafty.

hodnocení

0x

Tenhle motor mělo poměrně dost pažoutů. Zkuste být konkrétnější - co je to za typ?

touny*
hodnocení

Je to 1.9TD oznaceni XT

najeto 160K kombi

Jasně, ale motor je jasný, ale co to je za auto? Já tipuji 306, tam tyto motory byly dost často.

Co se toho týče - motor je to podle mě vynikající - tím myslím po stránce spolehlivosti. Výkon 66kW není ani na nevelkou 306 nijak ohromující, na závodění to není, ale na klasické rodinné ježdění, nebo třeba dojíždění do práce dobrá volba.

Co se týče potíží - určitě zkontrolovat torzkovou zadní nápravu - může být na konci života. Problém se projevuje koly do A . Řešení je repase - stojí asi 5 kKč. Jinak zlobívají zámky, také páčky pod volantem si umí žít svým životem.

Jasně 1,9TD-objem motoru a 66kw výkon .XT je druh výbavy!Jinak neveřte najetým 160kkm! Auto s tímto motorem si jistě nekoupil nikdo pro jízdy po městě na nákup!Počítejte že má nalítáno mim kolem 300kkm ne-li k milionu!

asd1
hodnocení

0x

Motor spolehlivý lenoch, auto nejspíš bude už (ne)pěkně shnilý... Pokud všechno funguje a je to za levno tak proč ne...

Shnilý Peugeot z konce tisíciletí? To je snad oxymoron... :-D

break
Vis vubec, co oxymoron znamena?

Jistě... a také jsem měl několik Peugeotů, takže vím, že tohle auto jde do šrotu z různých důvodů, ale ne proto, že by shnilo.

break
Asi jsem vyvaroval jiny peugeoty... 205,206,306,405,406 atd. vse to hnije...

Mno, rozhodně nekorodují tak moc jako některé jiné značky!

Měl jsem dvě 405, pak 406. Nehnilo ani jedno.

break
Jiste, takze ostatni taky nemaj tim padem narok na korozi

My jsme jednu 406 rušili z důvodu že byla totálně shnilá, ale motorická velmi dobrá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]