Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam nalít AdBlue?

Od: navratil odpovědí: 7 změna:

Zdravím Vás,
mám Cirtoen C Crosser 2,2 HDI, r.2007
Má otázka je, kde na tomto autě je nalévací (kontrolní) otvor pro kapalinu AdBlue?
Zatím mi nikdo na toto neodpověděl i když mi auto spadlo do nouzového režimu, řešilo se to vymazáním něčeho někde v počítači, vypalováním - čištěním DPF filtru, ale co když je nádoba pro AdBlue prázdná a tím pádem se nezapne vstřikování na vyčištění DPF?
Děkuji za odpověď zde, nebo i na t.č. : 604 217 986, Navrátil.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

2x

V tom starým autě žádné AdBlue není takže jestli to nefunguje tak to chce někoho schopnější než kdo to měl...

hodnocení

2x

DPF a AdBlue nemá nic společného. Pravděpodobně (zvlášť v autě z roku 2007) vstřikování močoviny vůbec nemáte.

Pokud byste měl málo AdBlue, palubní počítač by vás upozornil, že máte málo AdBlue. A hlavně by vám nedovolil ani nastartovat motor.

hodnocení

1x
Nemáte na mysli kapalinu Eolys co se lije do nádrže s naftou jako pomocník pro snažší vypalování filtru DPF?

hodnocení

1x

Zřejmě máš namysli toto Eolys! Pozor, to není Adblue! Je to kapalina co se dávkuje automaticky do nádrže...

Známý to řešil v servisu na tomto stejném autě... Nevím, zda si to můžeš vyměnit sám, teoreticky ano, ale asi bude nutné vynulování stavu po výměně...

Kam nalít AdBlue?

Ale nevím, zda by to k vůli tomu padalo do nouzového režimu, neboť to normálně vypisuje na displey, že se to má vyměnit, respektive doplnit, zřejmě nebude chyba v tomto, ale třeba v normálně ucpaném DPF, který není schopný vyčistit běžná provozní regenerace... To jsem na stejném vozidle viděl u jiného známého, kde pomohlo až vyjmutí filtru a jeho vyčištění... Chce to prostě někoho zdatnějšího okolo těchto věcí!

gumid
hodnocení

0x

Hledal bych nádržku v podbězích, podvozku nebo motorovém prostoru.

ebay.co.uk/...

doplněno 25.08.19 11:13:

za sedačkou pod rohožemi v koberci otvor není, jako viz. odkaz?

parkers.co.uk/...

fik
hodnocení

0x

Adblue to dost těžko,nejspíš máš na mysli aditivum pro filtr pevných částic. U novějších PSA to jde zjistit přes diagnostiku kolik toho zbývá,jestli to tak půjde i u auta z roku 2007,těžko říct,chce to někoho kdo tyhle auta dělá,ne cvičenou opici

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]