Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutné vyměnit spojku Fiat puntoII

Od: karlosdos* odpovědí: 8 změna:

Mám fiat punto II,TK ještě na rok ,r,v. 1999, nyní když jedu do kopce při trjce ,když přidávám plyn motor nezrychluje, rozjezd,couvání je normální.Budu muset nechat vyměnit celou spojkovou sadu? nebo to ještě nějaký čas vydrží? A nebo mě to může někde na cestě vytrestat a už nedojedu?

Auto má najeto,160t.km, ,já ho kupoval ai při 80., to už bude mít asi nárok na výměnu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

1x

Motor nezrychluje do kopce a zvedají se otáčky motoru? Pak spojka. Jinak pokud brumlá furt stejně a otáčky se drží, tak je motor slabí a nic s tím neudělaš.

Spojku nesprávným zacházením zničíš i třeba za 15000km. Měnit vše, ušetříš si práci z půlením motoru k vůli ložisku nebo přítlačáku.

asd1
hodnocení

1x

Pokud spojke neklouže tak je OK a jezdi. Spojka klouže = motor jde do otáček, ale auto nezrychluje... Jinak na Punto 44 kW vyjde spojková sada komplet sada včetně ložiska 1500,- + práce

mathew
hodnocení

0x

Z textu nelze poznat jestli je problém se spojkou a nebo nedostatkem výkonu takže nejde ani poradit co s tím. Kromě toho, že máš navštívit servis a nebo někomu říct...

karlosdos*
hodnocení

otáčkoměr tam nemám.

gumid

Tak máš uši? Jak se ti to nebude zdát, tak dej plnej plyn a pokud to bude řvát a auto pojede stejně, tak to prokluzuje na spojce.

karlosdos*
hodnocení

To je tvrdý-MÁŠ UŠI, i tak děkuji za radu,je mi 67 let ,tak nejsem tak "PRUŽNÝ., , ALE MySLÍM,ŽE TO JEŠTĚ VE MĚSTĚ TEN ROK SNAD DOJEZDÍM.oprava spojky z prací tak minimálně vautodílně 3000,to auto má bazarovou hodnotu 5000.

už stejně hledám jiné ojeté,ještě solidní,ale des je to tšžké,samé dovozy a věřit jim moc nemůžu,klasická koupě ojetiny auta ,které má domácí původ a historiji je těžká.

gumid

Promiň, ale bez uší nebo otáčkoměru se to težko hodnotí, zda je spojka KO.

hodnocení

0x

Pokud s tím autem nejezdilo dříve nějaké "prase", pak by spojka měla ještě kolem 50.000km vydržet. Známka nadměrného opotřebení je prokluzování, tzn., že motor při zařazené rychlosti a přidání plynu se motor roztáčí, ale auto nezrychluje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]