Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cuká ford fusion

Od: polny odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám ford fusion 1.4 benzín.
Začal mi cukat, auto chvíli jede, pak nechce jet zase vůbec.
Palivový filtr jsem měnil před rokem.
Jak hledat závadu?
Děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Obecně svíce kabely cívka. Pozor pokud pálí ve výfuku = odpálí to katalyzátor = drahá oprava (bez katu nerojdeš emisema, takže nový dát musíš a levný polský náhrady mají mizernou životnost...)

gumid
hodnocení

2x

Změřit tlak paliva, otestovat relé paliva (zda je).

Může být volný i konektor. Tedy projít vše co souvisí z dodávkou paliva.

Potom bych šel po snímači otáček nebo zapalování.

cumi
hodnocení

2x

jesli nejses setrilek, kup z ebaya nebo nekde cely set svice kabely a civku. Vymen to vsechno najednou a na 99.99% to zmizi. Mne se zadarilo a koupil jsem z ebaya origo motorcraft svice a nejake kabely s civkou za 1800korun. Zvlafnes to vymenit sam.

asd1

Cívka NGK 700,- kabely sada NGK 700,- svíce Bosch. apod. tak 60,- za kus... Poštovné kilo = nemusíš lízt na Ebay, koupíš normálně v ČR...

Svíce od oleje = žere olej, buď přes kruhy nebo gufero ventilu nebo těsnění hlavy... Hrabat se v tom nemá moc smysl. levněji vyjde bazar motor se zárukou... Jezdi a sleduj...

polny
hodnocení

Dobrý den, asi před rokem jsem měnil nové svíčky Bosch, ale prý nejlépe sedí originál svíčky. To jsou jaké značky?
Děkuju
asd1

Motorcraft, ale pro Ford je vyrábí nejspíš Bosch ;) Vzhled svící napoví... Vyměň svíce, pak kabely a nakonec cívku. Cívku můžeš prohlídnout jestli není popraskaný blok (= vlhko do vinutí) Pozor tyhle díly se vzájemně ovlivňují, vadná svíce (např. velký odtrh) může odpálit kabel/ cívku a dokonce i ŘJ, tj. pokud při výměně svící problém nezmizí tak s tim nejezdi ale postupuj dál. Kabely a cívka jdou proměřit ale jen částečně, všechny vady měřením vyloučit nejdou.

polny
hodnocení

Dobrý den,
tak jsem to rozebral a zjistil jsem, že svíčka na 4 válci je celá od oleje
Čím to může být?
Po vyčistění auto jede teď dobře.
Děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]