Zdravím, dnes jsem jel tankovat. Vložil jsem normálně pistoli do nádrže a zmacknul. Jenže pak místo toho, abych pistoli držel stisklou a normálně tankoval, tak se začala vycvakávat, jako kdybych měl už plnou nádrž, jenže to sem neměl. Nakonec sem to s velkou námahou zvládnul. Nevíte čím to je, že pistole takto vycvakává? Moc děkuji za rady.
Někdy pomůže prostě pistoli v hrdle nádrže trochu pootočit, protože palivo v hrdle víří a dostává se do otvoru stopventilu. No a některé pistole jsou asi hůř seřízené, protože zatímco běžně tankuji bez potíží, některým stojanům se po zkušenosti vyhnu
Taky se mi to stalo u nějaké pumpy a vyřešil jsem to tak, že jsem tu pistoli úplně nezasunul, jak jsem ji zasunul na doraz taky vypínala, pokud nebyla úplně na doraz tak normálně tankovala. Asi pistole byla o málo delší a docházelo k zahlcení a proto asi vypínala.
Pokud se to stalo výjimečně, neřešil bych to. Může to dělat neseřízená nebo poškozená pistole čerpadla. Jestli Vám to ale dělá opakované, nebo při tankování u většiny čerpadel, máte ucpané odvzdušnění nádrže. Tankované palivo pak vytlačuje přebytečný vzduch z nádrže proti proudu paliva, tím se brzdí jeho průtok a hrdlo se zahlcuje. Na rozdíl od Fugasse mám zkušenost, že je lepší v takovém případě pistoli zasunovat co nejméně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.