Zdravim, na Fabce1.4 Mpi r.v. 2002 mam mensi problém, ze když chci normálka klíčem vypnout motor, tak motor nezhasne hnedka, on zhasne, ale mezitím treba poskoci, jak kdyby poskocil na dva válce nebo tak, prostě to vypnutí není plynulý. Cim by to mohlo byt, uzemeni cívky je OK? Nebo ze by byla spatna lista? Jo a nekdy to funguje a vypne hned, ale strasne to škubne :o Dekuji za radu
Zkontroluj svíčky. Elektrody by měly být cihlově červené. Pokud jsou černé, jsou zanesené uhlíkem z nedokonalého spalování a to poukazuje na špatné nastavení směsi. Tyto uhlíkaté nánosy se během jízdy rozžhaví a způsobují samozápaly i bez zapnutého zapalování. Takže jako po prvotní příčině bych šel na diagnostiku. Přechodně pomůže výměna svíček.
jane*
Fabia má vstřikování paliva, takže pokud je vše správně zapojené, vypnou se vstřiky a rozžhavené svíčky nemají co zapálit, ptotože je nassávaný jen čistý vzduch.
Spíš bude problém v tom, že do sání uniká propanbutan z LPG, nebo při přestavbě na LPG někdo něco špatně zapojil a vstřiky se při vypnutí motoru klíčkem ve spínací skříňce nevypnou.
Pravděpodobně jde o "samozápaly". Ty způsobuje zakarbonovaný motor (hlavně svíčky). Části karbonu se rozžhaví a zapalují směs i po vypnutí zapalování. Kdysi jsem měl auto, které dokázalo na samozápaly ujet i několik metrů, než motor chcípnul. Nechte zkontrolovat bohatost směsi.
Kdysi se dal pořídit technický benzín levněji, než normální, asi kvůli dani, nevim, dvoutakty včetně trabanta na to normálně jezdili, ale jiná auta měla stejný problém, jako je v dotazu. A jiskra k tomu ani potřeba nebyla. Nejezdíš na nějakou srajdu?
Svicky jsem kontroloval s jsou takove spíše šedé :o je fakt ze smes na LPG se nastavuje ručně tak by to z nejhorsiho chtělo navštívit plynare zkusim tedy vyměnit svíčky
Zkuste vypnout motor bez běžícího ventilátoru topení, či roztočené sahary. Mám zkušenost, že tyhle roztočené elektromotory umí produkovat energii pro dva, tři zápaly ( u starších aut)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.