Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosím o radu s následujícím. Mám nově Suzuki SX4, 1.5., r.2006. Pokud se nepletu, objem nádrže by měl být 50 litrů. Kolik km je podle vašich zkušeností možno najet na plnou nádrž, při kolika km začne svítit hladové oko a kolik km je pak ještě možno ujet na tuto rezervu? Pokud máte tohle auto... Při udávané spotřebě 6,8 l/100 km mi to vychází na nějakých 735 km. Proč se ptám? Při natankování plné nádrže mi ukazuje palivoměr více než plnou nádrž (ručička je až za písmenem F - viz foto).
Je tohle normální chování? Druhé foto ukazuje 258 km a sotva čtvrtinu spotřebované nádrže. Když jsem si to počítal, mám sice nižší spotřebu, než těch udávaných 6,8, ale zase tak malou ne :D V čem může být problém? Nějaký senzor? Auto bylo při koupi před pár týdny na diagnostice, ale tam žádná chyba nebyla nalezena. Kdyby byl zaseknutý plovák v nádrži, předpokládám, že by se pro změnu ručička palivoměru nehýbala vůbec. Nebo se pletu?
Jinak po prvním cvaknutí hned vytahuji pistoli z nádrže, takže to nemůže být proto, že bych se tam snažil narvat co nejvíc benzínu. Ani nemám zamáčknutý ten odvzdušňovací ventil. Mám to nějak vůbec řešit, stává se vám to taky? Počítadlo km snad funguje... :D
jen doplním, že před půlkou nádrže se ručička posouvá dost pomalu a za půlkou palivo mizí až podezřele rychle...alespoň podle palivoměru...
Mě se takhle choval palivomer snad u všech aut. Natankuju plnou - ručička je nadoraz, tedy třeba i za značkou "F". Pak najedu 100-150 km aniž by se ručka pohnula. Do poloviny nádrže se ručka pohybuje pomaleji, spodní půlka mizí rychleji. Ve finále když ručka spadne na nulu (počítač ukazuje dojezd 0 km) auto ještě kolikrát ujede i několik desítek kilometrů - na to ale nemám nervy Není problém natankovat plnou a až se ručka dostane do "rezervy" a rozsvítí se hladové oko dotankovat do plna a spočítat si kolik litrů benzínu v nádrži zbylo. Ovšem nedoporučuji to pokoušet a vyjíždět nádrž do sucha - nedělá to dobře palivovému čerpadlu
Plovák bývá pod zadními sedadly. Může se stát, že se seknul... ale odchylky jsou naprosto běžné. Kapalina se jinak chová v různých teplotách, nevylučujte mechanickou chybu, kterou diagnostika nemusí vidět... Já na to nespoléhám - radši jezdím cca. 800km a natankuji plnou (na nádrž ujedu 1000km a více).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.