Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypalit cd do starého autoradia

Od: ares odpovědí: 11 změna:

Zdravíčko, jezdím ted momentálně se starším autem peugeot 206. Potřeboval bych poradit jak je to se starými autoradii, cd jsem naposledy vypaloval asi před 10 lety, už jsou za zenitem :D. Koupil jsem si tedy klasický cd rw- přepisovatelný, natahal tam asi 40 songů, vypálil jsem to a nic. Nevíte co s tím? Nemají být soubory očíslované, případně je v autoradiu nějaký limit, kolik na jedno cd může přijít songů? Díky :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Aby to hrálo prakticky všude:
Vypalovat jako Audio CD (umí snad všechny vypalovací programy), je to omezeno celkovou délkou 80 minut. Program si MP3 soubory převede sám.
Vypalovat na CD-R, ne na RW, s přepisovatelnými CD mělo problém hodně CD přehrávačů, hlavně těch starších.
Vypalovat co nejnižší rychlostí (většinou jsem Audio CD vypalovat na 4x). Jasně, trvá to, ale bylo to mnohem spolehlivější než vypalování vysokými rychlostmi.

daniela1
hodnocení

4x

Hlavní problém nejspíš bude, že rádio nepodporuje formát MP3 (nebo v čem ty songy jsou). Je třeba to vypálit jako klasické Audio CD, tj. do 80 minut hudby, což je to "omezení kolik na jedno cd může přijít songů".

Třeba se ale pletu a 206ky už podporu datových CD měly, tazatel vlastně ani nepíše, jaké rádio v autě má. :)

rorschach*
hodnocení

2x

Co si matně pamatuju tak ne každý cd přehravač bral cd-rw a za druhé v jakém formátu jsi tam ty songy vypálil. Opět některé chtějí to a jiné tamto. Mám třeba doma už jen na rádio hi-fi věž a ta bere jen ty v origo formátu (cda nebo co to je za formát). MP3 to nebere. Jo a pak taky některé mechaniky jsou háklivé na rychlost vypalování

hodnocení

0x

Ono hlavně ne každé autorádio přečte přepálený CD... od doby Trasnmitteru cédéčka nepoužívám!

daniela1

Ráda bych viděla, co je to za transmitter, že dosahuje kvality CD. ;)

nepřeskakuje při každém hrbolu jako přehrávané CD... a kvalita zvuku v autě, které jede po kočičích hlavách a má "40W" repro .. no to asi neposloucháte vážnou hudbu jako doma v ušáku - že?

daniela1

Jistě, kvalita zvuku v autě není obvykle nic moc, ale i tak je podle mě transmitter náhradní řešení ve chvíli, kdy ostatní možnosti (jack/BT/USB/CD) nejde z nějakého důvodu použít. Nebo jsem nikdy neslyšela kvalitní transmitter, i to je možnost. ;) CD možná přeskakuje, ale transmitter zase všemožně zkresluje a sem tam šumí.

Jasně, audio cd vysmahnuté z pokoutně stažené mp3 s tokem 96kb/s bude oproti transmitteru obrovský kvalitativní skok...
feka

libor007, 96 kbps přes FM transmiter je směšný argument a upřímně lituji každého, kdo by to tak dělal, ono CD jde vypálit klidně z FLAC.

I já mám s FM transmitery podobné zkušenosti jako daniela1, jenom nouzovka pro případy, kdy to jinak nejde. S přeskakováním CD o kterém píše jmlc, jsem se v autě nikdy nesetkal, navíc proč tady vůbec píšeme o transmitrech, když má původní tazatel jiný problém?

vernon
hodnocení

0x
Nečte to empétrojky, no... Musíš to vypálit jako CD Audio disk (CD-DA).

hodnocení

0x

Ne každý přehrávač podporuje mp3 (pokud máte skladby v tomto formátu). Skladby je potřeba vypálit ve formátu cda, tak jako jsou na originálních CD (tam je to sice lisovené, ale nevadí). Je také dobré před vypalováním nastavit stejnou hlasitost. Perfektní je na to aplikace mp3 Gain. Já na vypalování CD používám program Nero Expres.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]