Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlučnější klimatizace

Od: dominique odpovědí: 4 změna:
Ahojte. Dnes jsem vyměnil tlakový spínač klimatizace a klima konečně chladí. Větrák se točí, klima vypíná a zapíná a pod autem kape voda takze cajk. Jen je tam trochu hlučnější kompresor když je to zrovna seplé. Jak vypne tak je to ok a běží jen větrák. Chladí moc pěkně. Takže když je trochu hlučnější kompresor tak to neřešit dokud neřekne pá pá?
doplněno 21.08.19 17:17: Doplním. Neplatí zde úměra že čím rychleji jedu, tím víc je hlučná. Pociťuji to na volnoběh a při rozjezdu že je hlučnější.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

0x

Já bych celý systém odsál, zavakuoval a otestoval těsnost, pak bych naplnil olejem a chladivem.

Není tam moc oleje? Nebo je tam vůbec nějaký? Typ auta? Stáří kompresoru? Jaké opravy klimy se dělali v minulosti?

Možná i spojka kompresoru, pokud není místo ní proporcionální ventil...

málo informací.

dominique
hodnocení

Klíma doplněná před rokem. Fiat Stilo 1.9 JTD. Zbytek nevím, mam ho rok a půl.

dejv111*
hodnocení

0x

Mám Citroen Xsara 1.4i a klima je též po sepnutí hlučná - spojka cvakne tak hlasitě, že to musí slyšet kilometr daleko, s autem to lehce cukne, pak klimakompresor vrní a někdy zprvu trochu "klepe", ale chladí dobře, tak to neřeším. :)

asd1
hodnocení

0x

Jen bych shodil žemen a zkontroloval ložisko řemenice (i altík a kladky) a víc bych řešil asi až při zhoršování problému...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]