Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se nejlépe zachovat

Od: slavo® odpovědí: 9 změna:

Nedávno jsem četl jinde tento dotaz a vzhledem k tomu, že tam občas jezdím, tak to tam trochu znám ale ten kdo tam pojede poprvé, tak by mě zajímal Váš názor - hlavně místních.

Jedu v obci v pravém pruhu.
uvádím odkaz - jako příklad

google.com/...

Pokud je špička tak v levém pruhu je cca i 1 Km dlouhá popojíždějící kolona a já nejsem zdejší a neznám to tady a až za zatáčkou se z dopravního značení dozvím, že pruh v kterém já jedu je pouze odbočovací a já potřebuji jet rovně. ( stačí si otočit pohled ).

jak se nejlépe zachovat?

1 - blokovat odbočovací pruh a čekat že mě někdo pustí před sebe i když si někteří můžou myslet,že jsem "...".
2 - projet odbočovacím pruhem rovně i když je to přestupek, ale za semafory opět pokračují dva pruhy v jednom směru jízdy.
přikládám další odkaz jak to vypadá před semafory v mém směru jízdy

google.com/...

3 - odbočit do prava k čerpací stanici, tam se otočit a přijet jako by z prava.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Řešil bych to třetí možností, ale bez otáčení, s průjezdem přes ČS. Neuděláš žádný dopravní přestupek a v případě kilometrové fronty na Kníničské to bude určitě rychlejší.

Pokud za mnou nikdo nejede, tak 1, pokud bych udržoval, tak 3.
Možnost číslo 3 dělám, když hodně spěchám, občas i schválně.
To měla být nová odpověď, ne reakce. Omlouvám se.

hodnocení

0x

Záleží na hustotě provozu, měl jsem zatím štěstí na ohleduplné řidiče .Jak teď přes prázdniny jezdím po republice, mám dojem že někde jsou příslušníci PČR školení v tom jak co nejvíc zmást řidiče aby mohli za křižovatkou kasírovat pokuty

rorschach*
hodnocení

0x

Ha cesta do Bystrce tam bydlím. Já klidně jedu podle 1. Jsou tam dva pruhy a až když je značka vlevo rovně a vpravo odbočení tak se řadím. Dělám to už jen proto, že je tam do Bystrce 70km/h a i když tou 70tkou jedu tak mě stíhači předjíždí a rychleji jezdit nebudu jen proto abych mohl případně být dřív v levém a riskovat pokutu za rychlost. Takže jedu v pravém svojí rychlostí do 70tky a pak se zařadím a klidně budu blokovat pruh

re4zon
hodnocení

0x
Delej jak myslis. 1 nic neporusujes, otazka je, kdo te pusti. Podobne misto mam cestou, kde jezdim kazdy den a nekteri vcetne me jsou u alergicti na "zkracovace", kteri tam takhle kazdy den predstiraji neznalost a snazi se objet 15min kolonu. Kdyz vidim nekoho evidentne neznaleho, nedela mi problem ho pustit. Ale nektere uz tam vsichni znaji a nepusti je ani 30 aut po sobe. Zazil jsem i takoveho, ktery byl po peti minutach blokovani odbocovaciho vytazen dvema pany z auta *smich*. Sice nic neporusil, ale dela to denne, takze jsem mu to i pral.

rorschach*
hodnocení

0x

Jsou tam dva pruhy pro souběžnou jízdu? Jsou. Řadím se až jak mi přikazuje značka? Řadím. Aby v mém případě nedostal někdo sám do řepy

Brzdi. Značka ti nic nepřikazuje, je informativní. A jízda v pruzích a změna jízdního pruhu a s tím spojená přednost ti taky moc neříká. Měl by sis zopakovat předpisy.

rorschach®,

je dost důležité, kdy se řadíte, ve kterém místě. Páč je tam plná čára a vodorovné značení "odbočení doprava", dále před tím ještě značka IP 19, jízdní pruhy.

Je mnoho řidičů, kteří nerespektují předpisy.

hodnocení

0x

Normální situace, snad v každém městě.

1) přesně dle zákona, až na to slovo blokovat, se kterým nesouhlasím, páč jedete v hustém provozu. Vozidla vlevo taky blokují svůj pruh.

2) v žádném případě, je to porušení předpisu,

3) možná varianta, jsou místa, kde to místní takto dělají a předjedou tím kolonu stojících vozidel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]