Nejste přihlášen/a.
Nedávno jsem četl jinde tento dotaz a vzhledem k tomu, že tam občas jezdím, tak to tam trochu znám ale ten kdo tam pojede poprvé, tak by mě zajímal Váš názor - hlavně místních.
Jedu v obci v pravém pruhu.
uvádím odkaz - jako příklad
Pokud je špička tak v levém pruhu je cca i 1 Km dlouhá popojíždějící kolona a já nejsem zdejší a neznám to tady a až za zatáčkou se z dopravního značení dozvím, že pruh v kterém já jedu je pouze odbočovací a já potřebuji jet rovně. ( stačí si otočit pohled ).
jak se nejlépe zachovat?
1 - blokovat odbočovací pruh a čekat že mě někdo pustí před sebe i když si někteří můžou myslet,že jsem "...".
2 - projet odbočovacím pruhem rovně i když je to přestupek, ale za semafory opět pokračují dva pruhy v jednom směru jízdy.
přikládám další odkaz jak to vypadá před semafory v mém směru jízdy
3 - odbočit do prava k čerpací stanici, tam se otočit a přijet jako by z prava.
Řešil bych to třetí možností, ale bez otáčení, s průjezdem přes ČS. Neuděláš žádný dopravní přestupek a v případě kilometrové fronty na Kníničské to bude určitě rychlejší.
Ha cesta do Bystrce tam bydlím. Já klidně jedu podle 1. Jsou tam dva pruhy a až když je značka vlevo rovně a vpravo odbočení tak se řadím. Dělám to už jen proto, že je tam do Bystrce 70km/h a i když tou 70tkou jedu tak mě stíhači předjíždí a rychleji jezdit nebudu jen proto abych mohl případně být dřív v levém a riskovat pokutu za rychlost. Takže jedu v pravém svojí rychlostí do 70tky a pak se zařadím a klidně budu blokovat pruh
Jsou tam dva pruhy pro souběžnou jízdu? Jsou. Řadím se až jak mi přikazuje značka? Řadím. Aby v mém případě nedostal někdo sám do řepy
Brzdi. Značka ti nic nepřikazuje, je informativní. A jízda v pruzích a změna jízdního pruhu a s tím spojená přednost ti taky moc neříká. Měl by sis zopakovat předpisy.
Normální situace, snad v každém městě.
1) přesně dle zákona, až na to slovo blokovat, se kterým nesouhlasím, páč jedete v hustém provozu. Vozidla vlevo taky blokují svůj pruh.
2) v žádném případě, je to porušení předpisu,
3) možná varianta, jsou místa, kde to místní takto dělají a předjedou tím kolonu stojících vozidel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.