Nejste přihlášen/a.
Jak se posuzuje napsání třetí RZ rukou na vozidle v jiném státě než je registrováno.
Nedávno mě předjíždělo vozidlo které mělo vzadu nosič na kola a na něm mělo třetí RZ napsáno FIXEM na bílém tvrdším papíře. Všimnul jsem si, že to byl ITAL.
Při přřpadné kontrole platí na to naše zákony v naší zemi a nebo italské které neznám.
Jakákoliv samodomo udělaná rz je dle zákona falzifikát a jsou za to přísné postihy - pokuta+zabavení řp. To jestli rz souhlasí se skutečností nemá žádný vliv. Na nosič kola je u nás (nevím, jak u cizinců) speciální rz s hvězdičkou. Správně by tam neměla být ani přehozená zadní rz z auta - to může aktivní policista taky pokutovat. Pokud v cizině třetí značku nemají, předpokládám toleranci policiie při použití rz z auta, ale ne čmáranici rukou.
Nejde o přimhouření nebo nepřimhouření oka policajta. Policajt je malým pánem. Existují mezinárodní úmluvy a podle nich jsou směrodatné požadavky státu ze kterého cizinec pochází. Takže jestli v Itálii vyhovuje samodomo vyrobená RZ na nosiči kol k autu, vyhovuje pro Itala taky u nás. Policajt ať se mu to líbí anebo nelíbí musí toto respektovat.
Libore, jsem přesvědčen, že se mýlíte :
Správně by tam neměla být ani přehozená zadní rz z auta - to může aktivní policista taky pokutovat.
Nebo mne přesvědčíte předpisem, podle kterého takto soudíte?
@milancukrar: O čem chcete přesně přesvědčit? Že auto má mít 2 RZ na místech na karosérii pro tento účel vyhrazené? Že RZ nemá být zakrytá? Že RZ na rám na kouli má jiný tvar ("hvězdička")?
Pro Itala platí co se týká značek zákony z jeho země a ne české takže pokud je v Itálii legální mít značku napsanou rukou na kusu papíru tak je vše OK a nemůže mu za to nikdo nikde v EU dát pokutu. Jestli to tak je hledat nebudu, ale když jsem kupoval v NL auto tak mi to taky napsali fixem na bílou desku a nikdo to neřešil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.