Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, třeba to někdo bude tušit nebo se s tím setkal a pomůže mě nasměrovat.Zkusím přiblížit problém.
Při normální jízdě cca v 50km/hod. se objevil takový zvuk jako když spadne plast na podlahu nebo na dveře. Ale nic takové v autě to nemohlo způsobit tak to muselo být buď v motoru nebo u kol/podvozku. Od té chvíle se objevil v kabině zvuk podobný neustále zapnutému topení na 3-4ku. A to při jízdě. Takové "hučení" zvýšil se tedy zvuk vepředu v kabině a já netuším co to je. Napřed mě napadlo něco s topením, ale to asi nebude. Nějaká ucpaná hadice? To asi taky ne. Pak mě napadlo nemůže to být nějaké ložisko kola? Netuším jaký to vydává zvuk, když je ložisko k.o. Ložisko se několik desítek tisíc km neměnilo. Ale nevím od čeho se mám odpíchnout, ten zvuk je sice asi permanentní ale je to takový subjektivní pocit. Blbě se to popisuje, tak ať vím co případnému servisu říct.. Nemá s tím prosím někdo zkušenosti? zatím mám pocit, že tento zvuk,hluk je jen za jízdy. Nechci podcenit bezpečnost.
Děkuji A.
Z vašeho popisu usuzuji, že došlo k částečnému utržení nějakého plastu buď u některého kola (zástěrka, plastový podběh apod) nebo v motorovém prostoru někde u pohyblivých částí, typicky v blízkosti drážkového řemenu, který pohání příslušenství. Tento plast pak tím, že "drhne" o pneumatiku, popř. o drážkový řemen, popř. o nějakou kladku (řemenice alternátoru nebo vodní pumpy) generuje vámi popsaný zvuk. Jelikož se ozývá jen za jízdy, lze závadu v blízkosti drážkového řemene vyloučit a soustředit se na plasty v blízkosti kol.
@automobilista: Přeskakující převodovbka je nesmysl. Ty píše autor toho výroku velmi rád. Ovšem o závadu převodovky se jednat může. Především zkontrolujte hladinu oleje a pak nechte převodovku odborně zkontrolovat. U převodovky mi ale nesedí ten vámi popsaný úvodní zvuk.
děkuji za postřehy, ještě doplním, že ten zvuk mi ráno za jízdy přišel tak nějak z prostředku jak je výfuk topení, nebo mírně vpravo jak je kastlík. Zvuk podobný buď zaplému ventilátoru,topení nebo velkému větru za jízdy. Jak by se ještě jinak projevovala přeskakující převodovka? U kol mám jen gumovo/plastovou originál zástěrku, to se podívám, ale nevím...
děkuji za postřehy, ještě doplním, že ten zvuk mi ráno za jízdy přišel tak nějak z prostředku jak je výfuk topení, nebo mírně vpravo jak je kastlík. Zvuk podobný buď zaplému ventilátoru,topení nebo velkému větru za jízdy. Jak by se ještě jinak projevovala přeskakující převodovka? U kol mám jen gumovo/plastovou originál zástěrku, to se podívám, ale nevím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.