Zdarec, jmenuji se Miroslav Zábojník, a potřebuji se Vás zde zeptat na takovou maličkost. Jde o to, že už nevím na koho se obrátit. Jen abych Vás uvedl do problematiky, v dubnu 2k19 jsem si koupil novou motorku zn. Keeway model RKS 125i sport a motorka má od začátku co jsem jí koupil jednu závadu, v servisu René moto(servis kde jsem moto koupil) mi řekli že to je rukama a že se jim nezdá že by zde byl nějaký problém. Jde o to že když při jízdě zmáčknu spojku(mám tam např 3 rychlostní stupeň) tak mi otáčky spadnou ke dvoum tisícům a hned poté motor chcípne. Stává se to jen při vyšších otáčkách jak 6000. Podobný problém mám při brzdění motorem, že když brzdím motorem a mám tam přibližně 3000 otáček tak ta motorka jakoby cuká(jako kdybych přidával a povoloval plyn). Jednou se mi stalo že při vyřazené převodovce mi motor chcípl asi po minutě sám.(bylo to před přejezdem) a nejhorší je to že motorka pak nejde takových 30 sekund nastartovat. Já bych sázel na trysku která vstřikuje palivo, 2x jsem s tím byl v servisu. Poprvé mi řekli že to je rukama a podruhé mi tam vyměnili servo na držení volnoběhu. Ale co si budeme, co se dá pokazit na tom, když zmáčknete spojku? Budu velice vděčný za všechny odpovědi. Děkuji že jste si přečetli moji diskuzi.
Nová je v záruce = vyreklamovatj (prokazatelně = písemně). Na odstranění mají měsíc. Když se budou cukat jakože to je normální, tak nadhodit znalecký posudek a pokud se budou cukat i tak, tak ho udělat a reklamovat s nim...
miroslav*
asd1, je to asi nejlepší řešení, ať si s tím poradí servis a pokud se opět budou vymluvat tak udělám znalecký posudek, když si to vezmu tak já nemám žádnou povinnost tu vadu zkouvat a navrhovat řešení, konečně nejsem automechanik ale elektrikář. Jen mě napadlo že bych poukázal na to vstřikování, ale údělám to tak jak říkáte. Děkuji.
asd1
Je to nový stroj v záruce, tak musí fungovat. Hlavně jsi to měl reklamovat hned na začátku a ne čekat že to "zmizí samo" Je dobré použít správný postup reklamace a pokud budou chtít reklamaci zamítnout = vadu hodit na nesprávné použití, vadné palivo, běžné opotřebení atd. tak to správným způsobem rozporovat. Vadu buď opraví, vymění mašinu za jinou nebo vrátí prachy. U dobrého prodejce tohle všechno není potřeba, ale v ČR je spousta vykuků co s úsměvem prodá, když se objeví problém tak s úsměvem odpálkuje (nebo to aspoň zkusí)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.