Nejste přihlášen/a.
Ahoj...má tu někdo zkušenosti s lakováním dílů, které prošly pískovačkou a zinkem? Které jsou zdrsněné popř. opotřebované stářím a nejsou hladké jak po očištění ocelovým kartáčem? Potřebuji je nalakovat tak, aby byly opět hladké. Potřeboval bych vědět jak toho hladkého laku dosáhnout. Názory na epoxid základ a plnič se liší. Jde mi o to, zda stačí na takový druh jen základ nebo je potřeba i tmelit. Zkoušel jsem na nejhorším a nejmenším dílu jen akryl základ ve spreji, ale moc mě to nepřesvědčilo...Dělal bych to pistolí. Epoxid a PU má hustější konzistenci tak předpokládám, že ta kryvost by měla být lepší.
a jakou má kryvost? Já se bojím, abych nekoupil moc barvy a neudělalo to nic...nemám s tímto druhem barvy a podkladem zkušenosti. Vždycky jsem lakoval jen oškrabané věci, které byly "hladké". Potřebuji, aby to fakt bylo lesklé bez "dír"
Také se přikláním k epoxidovému základu a jestli to není hladké, není vůbec důležité. Hlavní je kvalita provedení nástřiku, nebo natření.
díky za reakci...ale znovu se opakuju...nepopírám ani neřeším jestli použít nebo nepoužít epoxid...můj dotaz zní, zda epoxidovým základem při několika vrstvách docílím hladkého povrchu lakované věci nebo je potřeba ještě nějaká před úprava...nechci, aby lak okopíroval strukturu povrchu, ale aby ji vyhladil-vylepšil
Zas tu nejsme úplně ve školce, tak použij vyhledávání a najdi si klasický postup lakování základ - tmel - broušení, vrchní..
co se týče vyhledávání na internetu tak si myslím, že jsem docela schopný...kdyby to tam bylo nebo bych to někde dočetl...neptám se dál...
Záleží na tom,jak to kdo chce-pokud pěkný hladký= standartní postup,tj i tmelit,byť hooodně lidí by podvozkové díly jen "nastříkalo" bez tmelení.
osobně když jsem viděl složitost lakování brzditřmenů-vy... na to.Jen jsem je vzal ocelákem,pak ostříkal čističem skrze odmaštění a stříknul rovnou sprejem na brzdiče a je to už třetím rokem a drží to dobřejak na třmenech tak na bubnech vzadu.
Jestli to poznávám dobře, tak je to přední nápravnice a vlečená ramena zadní nápravy.
Lidová moudrost údajně tvrdí, že při stříknutí hladkým lakem se to stejně brzy otříská odletujícími kamínky a proto to někdo stříká krabaticí ("pomerančová kůra"). Pak ani asi nemá smysl vyhlazovat základ.
Nečetl jsem nejnovější poznatky a postupy pro lakování podvozků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.