Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

JAWA DANDY 50 - zlobí motor

Od: roman* odpovědí: 7 změna:
Potrebuji poradit, koupil jsem si dandy 50, r.v 1996 motor sachs zapalování ISKRA lítala super kolem 85km/h, asi po 1000 km se kousnul motor , nechal jsem udělat Nicasil do válce a lítal sem dal najel sem asi 2000 km a zase odloupl semkousek nicasilu, učtenkusem samozřejmě jako naschvál ztratil takže další nicasil za 4000,- a stalo se to znova tak už sem se ale nevěděl přitom sem motorku setril pres 80 sem s ni nejel, poté sem koupil celý nový válec + píst+ kroužek + čepy na klice a u pístu a nechal vyvažit klikovku. poté Motorka lítala uplně skvěle ale najel jsem sotva 4000km a kousla se sundam valec nikde anirýha pist v poho hlava v poho kroužek v poho , tak jsem to složil nic nenikouslý, nastartuji motorku chvílí běží na volnoběh na plyn nereaguje a chcípne SEM V KONCÍCH co s tim! PORAĎTE PROSIM!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kibiky*
hodnocení

0x
Máš dobře seštelovaný karburátor?
radek*
Pardon, přidal bych se. Existuje někde ke stažení techncký popis diskutovaného karburátoru a jeho seřízení? Radek.
roman*
hodnocení

No v karburatoru jsem se nijak nevrta, jedniny co sem delal tak sem vymenil jehlu :) a parkrat vycistil sitko, ale kdybych sehnal nejaky technicky info, tak bych to snad sešteloval, jinak je tam snad puvodni nastaveni

pomoc*
hodnocení

0x
Koupil jsem si motorku Jawa Dandy ale má přidřený motor nevíte kde bych sehnal nahradní díli jako Píst , válec pístní krouzky atd dik motor (Sachs 50) *smich*

tesyk*
hodnocení

0x
To skoro vypadá, že se to nemaže. Já ten motor neznám, má to externí mazání, nebo směs olej-benzím?

gapko3seznamcz
hodnocení

0x
Ahoj Mororkáři já si myslim tady to jsem měl taky ale u pionyra a byli v hajzlu ložiska pod ojnicí bud musíš koupit ložiska je stim ale mrdání a nebo koupit novej motor.Myslim že to bude tohle.Já jsem tam musel dát novej motor a jezdim do ted

jara*
hodnocení

0x
Kousla se ti ložiska na klikovce a né válec.Proto jsou v háji asi gufera a směs se ti nedostává jen nad píst ale hlavně do motoru.Poznáš podle tlaku když odšroubuješ olejovou zátku anebo podle sprskaného rotoru v zapalování.Nastartuj a uvidíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]