Nejste přihlášen/a.
dobrý den mám dotaz na dodávce ford tranzit280 mi stále běží topení i když to přepnu na studený vzduch co s tím?díky za odpověď
Pokud je topení klasické konstrukce, tzn. stálý průtok teplé vody radiátorem a regulace pomocí klapky, která reguluje směšovací poměr teplého a studeného vzduchu, pak je tato klapka patrně zaseknutá v poloze, kdy propouští maximum teplého vzduchu.
Odpovídám obecně, protože konstrukci topení vašeho Tranzitu neznám.
U dvou ze dvou mých fordů jsem měl problém stejný - byť u Fiest. Jednou byla vadná deska ovládání - nová byla moooc drahá, tak jsem řešil alternativně. U dalšího bylo ovládání mechanické - to šlo demontovat a opravit.
Alternativní řešení: Pod čelním sklem vedou hadice k topení. Na letní sezonu jsem z půlcoulové topenářské trubky nechal udělat "účko", odpojil topení a vodu pro cirkulaci vracel hned u motoru. Směr do a z topení jsem jenom zacpal plastovým špuntem - objímka to udrží, není tam žádný tlak.
Na zimu jsem zase topení propojil -topilo pořád, ale v zimě mi to nevadilo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.