Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám Fabii 1.4 MPI (44kW) r.v. 2002 a začaly mi tam cvakat hydroštely, za studena celkem hodně a po přidání se intenzita zvyšuje, za tepla je to o poznání lepší , ale stále cvaká. Napadlo mě vyměnit olej a dát jiný, teď už nevím co tam je, auto jsem tak nějak zdědil. No a přemýšlím, jestli nechat vyměnit hydroštely, případně jestli to je nějak složitý, na Felině mi nepřišlo jako nějaká věda v tom sundávat hlavu, že bych to zvládl sám, aspoň bych se něčemu zase přiučil :D Nebo mě napadlo, jestli by tam seděla nebo šla dostat hlava přímo z Feldy 1.3? Víte o tom někdo více? Děkuji...
0x
Hlavy jen s Felicií 2000 a 2001 jsou už totožné s Fabií AZF 44kw. Nepoplést motory 135 a 136. Hlavy mají jiné průměry kanálů o pár mm. Laickým pohledem se dá odvodit hlava dle pružin (tvaru kužele a tvarované misky jako čepička a né disk jako u starších modelů s dvouma pružinama v sobě.
Seřízení je na lehký dotyk vahadla s ventilem a pak dvě otáčky na zmáčknutí hydroštelu a dotáhnout kontramatku.
Pokud bude hlava s Felicie, tak jen ty modely 2000 a 2001 s 50kw motorů 136 s tímto číslem dílů:
0x
Ano, jkistě že bych dal značkové. Já právě viděl pár videí jak se např. mění těsnění pod hlavou na feldě atd. a nepřišlo mi to těžký, přece jen v těch motorech až třeba na jiný vložky myslím a to, že fabka nemá kryt vačky, zase tak velkej rozdíl není. Preventivně bych zkusil vyměnit olej, bůhví co tam zase kdo nalil, prý to má na hydroštely docela vliv, nevím no.
- Klepání ventilů
- Kontrolka oleje a olej nad ryskou max
- Fabia tlak oleje - nevím si už rady
- Motorovy olej
- Kupni smlouva na nepojizdne auto
- Vyměna těsnění pod hlavou. Cvaká mi ventil
- Nastavení vačky 1.9 tdi AHF
- Koupě vozu - výběr
- Vymena oleje podle km, nebo rocne?
- Co znamená když je auto/motor po GO
- Fabia 1 klepou hydroštely
- Výměna gufer na ventilech
- Klapání hydroštelů fabia 1.4mpi
- Rapid 1.2 TSI 63KW rozvody
- Fabia 1.4 mpi AQW GO motoru a co vyměnit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.