Dobrý den chci se zeptat koupil jsem škoda roomstera 1.4 TDI 59 kw když jdu startovat tak něco za cvaka a pak to jde normalne natočit a ještě jedna věc když mi to chcíplo na křižovatce tak mi to nešlo natočit vsechno pozhasina jako když je vybitá baterie ale do půl minuty to natocim úplně normálně děkuji za rady scim by to mohlo být.
Bude to chtít vyndat startér a nechat to repasovat Typuju to na ojety uhlíky Pro jistotu očistit svorky a kontakty baterie Prověřit ukostření kastle a motoru
taky bych to viděl na startér .kostří se přes něj relé co odlehčuje elektroinstalaci při startování. u vadného startéru kde se opotřebují uhlíky odpadává tudíž kostra a relé cvaká nepravidelně a odpojuje elektroinstalaci. repasovat startér nebo vyměnit, prověřit relé a kostřící body v motorovém prostoru.
Já mám jenom takovou poznámku, nevím jak je to Roomstra, ale odlehčovací relé přes starter jsem zažil zatím snad jenom na Felicii... Spíš je pokles napětí způsobený tím, že se starter "kousne" a vznikne velký proud odběru
gumid
relé má ještě třeba Octavia před facelift. v dílenských příručkách je napsáno odlehčovací relé svorky x. u Roomstera si nejsem jist ale mohl by mít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.