Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jaký je rozdíl mezi sedanem a hatchbackem v praktickém používání? Žena trvá na sedanu, ale ty jsou poměrně vzácné a větší nabídka je hatchbacku. Co je pro vás lepší volba?
Děkuji
Každý podle své vlastní potřeby.
Měl jsem hatchback (krátká verze čehokoliv), vyměnil jsem ho za liftback (jako sedan, ale otevírá se kufr vč. okna - páté dveře prostě zvednete s oknem tak vysoko, že není problém přepravit ve voze téměř cokoliv).
Nyní mám kombi - a jelikož je to C5, můžu jen otevřít okno pátých dveří, prostrčit 4 metry dlouhý trám...a tramtadá.
Manželce jsem kupoval vždy jen menší auto - hatchback. S tím se jí dobře parkovalo - dlouhé auto je pro některé ženy peklem na zemi. Když jezdila s kočárem hlubokým, měla auto větší. Jak bylo dítě na golfáč, jezdila malým.
Co je lepší? Osobně bych si sedan nikdy nekoupil (a zkušenost s otcovým sedanem jsem měl). Pokud jedno auto, pak kombík s parkovacími senzory. Pokud dvě, tak malé a velké.
Pro praktické využití je lepší hatchback (např. Hyundai ix35), jako druhý liftback (Octavia) a na konec sedan, ale právě mě ani žádný nenapadá, u nás se jich tolik nepoužívá. Ta auta jsem uvedl jen pro představu karoserie, je jich samozřejmě mnoho.
Dovolil bych si tvrdit, že před tuhle trojici patří co do praktičknosti kombi, ale je to samozřejmě o názoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.