Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to autobaterie údržbová a nebo

Od: houbes* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, podívejte se na foto. Osobně jsem myslel, že je to bezúdržbová autobaterie do auta. Pod samolepkou, která nejde sundat jsem našel šrouby. Pokud je to údržbová, tak opravdu si snad dělají srandu, protože pod papírem a samolepkou lze stěží zjistit zda tam ty šrouby jsou ! viz foto.
Je to autobaterie údržbová a nebo
Je to autobaterie údržbová a nebo #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

2x

Spíš než podle zátek bych to stanovil podle toho, zda má "odfuk". Dříve měli autobaterie buď v těch víčkách ventilky, nebo měla celá baterie vývod na napojení na hadičku, aby mohl odejít případný přetlak. S ním se však i odpařovala voda, kterou bylo nutno dolévat. Myslím, že dnes se už dělají výhradně hermetické, tedy bezúdržbové baterie. Většina z nich má přesto víčka. Je totiž potřeba ve výrobě nějak do baterky nalít elektrolyt.

vernon
Všechny mají bezpečnostní ventil. I gelovky...

vernon
hodnocení

2x
Ty jsi šmoula... A jak myslíš, že by jinak tu baterii naplnili...
Pokud jsou zátky zakryté, jedná se o bezúdržbový akumulátor.
houbes*
hodnocení

Jo to mně nenapadlo, zátky jsou plné, bez otvorů, takže je bezúdržbová ale jak tu byl jeden komentář dolévat destilku mohu. Děkuji všem za info
asd1

Bezúdržbová asi jako doživotní náplň převodovky.. Akorát výrobce tim nemyslí 15 let/ 500 kkm ale polovinu (a to ještě v lepším případě)..

hodnocení

0x

Každá běžná akubaterie musí být "nějak naplněna" a je jedno, zda je bezúdržbová nebo běžná...takže "nějaké" otvory s uzávěry mít musí...může být i "těsná", ale to už není akubaterie běžného typu...u některé je otvory (uzávěry) vidět, někde je nich samolepka, jak píšete; kdybyste dal alespoň typ baterie...označení, výrobce. Jinak je dobré číst občas i návod k výrobku...

A ještě k otázce...je to bezúdržbová baterie...a pokud není v provozu přebíjena, není třeba nikdy vodu doplňovat...

hodnocení

0x
Bezúdržbová
Pokud si pod samolepkou našel špunty co dou otevřít tak ji klidně zkontroluj a pokud je na suchu tak dolej destilkou
houbes*
hodnocení

Destilka tam byla ale já furt měl za to, že bezúdržbová nemá špunty

petan86*
hodnocení

0x

Pravděpodobně se prodáva a je označena jako bez udržbová. To ale neznamená, že nemužeš dolit např. destilku i když v navodu o tom nebude zmínka. Už jsem to na 2 autech tak udělal u stejne přelepené baterky jako máš ty a v obou připadech to pomohlo prodloužit o něco životnost.

Nevídim v tom problém

hodnocení

0x

Strhal jsi, co se dalo! Co takhle napsat přesný typ toho akumulátoru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]