Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám octavii 3 Rs tsi 2013 a chci si koupit nové kola i s pneu, na netu jsem našel originál kola i s pneu, všechny rozměry souhlasí v TP pouze rychlostní index ne. Potřebuju 88Y (300 km/h) ale na kolech z netu jsou 88W (270 km/) otázka je jak to funguje na STK, na netu jsem se dočetl, že mi daji samolepku na okno se sniženou rychlostí, nebo se to zapisuje do TP nebo jak? nějaky postup? Děkuji za odpověď. Pavel. P.S : kola se stejným indexem rychlosti jsou momentalně na netu nedostupná.
1) Pokud jsou to letní pneumatiky, musíte dodržet rychlostní index, můžete mít samozřejmě rychlostní index vyšší. Pokud tedy máte v TP uvedeno Y, tak musíte mít Y nebo ZR.
2) Pokud jsou to zimní pneumatiky, můžete mít i nižší index. V palubním menu Octavie si ale musíte nastavit upozornění na nižší rychlostní index zimních pneumatik (když překročíte nastavenou rychlost, palubní počítač vás na to upozorní). To stejné platí i pro většinu celoročních pneumatik, protože mají označení M+S, což česká legislativa bere zimní pneumatiku.
Údajně stačí si sám nalepit na palubní desku cedulku "maximální rychlost XXXkm/h". Argument, že u nás je maximální povolená rychlost 130km/h neobstojí, protože můžete s autem vyjet třeba do Německa, kde rychlotsní limit není.
Satam nezlob se, mě jen zajímalo jak se to dá řešit na STK,odpověď jsem dostal. tak nevim co řešiš ale moc děkuju za odpověď.
Mam ten isty problem . Nedavno mi prezuvali gumy upozornil som ich nato a povedali, ze ten imdex co tam mam uz nezozeniem. Jak u zimnych tak u letnych. Na letnych mam teda index vacsi ako je v TP a na zimnych mam mensi. Na STK mi nic nato nepovedali, ale ked som sa nato pytal na STK, tak mi osobne povedal, ze ak zimne gumy mam v tehcnicaku do 180km/h priklad a na aute mam nazute do 160km/h vraj staci nalepit nalepku 160km/h do interieru vozidla. A ze oni to beru za nezmysel, lebo v zime logicky nikde nepojdem viac ako 160km/h . A co sa letnych tyka, vraj je to o tom istom. Tiez mi hovoril, ze radsej nech si niekde do interieru nalepim nalepku s max . povolenou rychlostou podla gum co mam nazutych a mam pokoj :D . Smial som sa natom lebo je to kokotizmus. Retardacia a buzeracia . Ako ked si nalepim nalepku do auta 160km/h, tak mi to zabrani ist rychlejsie? Takze nelam si hlavu. Na letnych pre istotu je lepsie mat aspon o triedu vacsi index alebo rovnaky jak je v TP. Ale u zimnych by som to neriesil. Jazdim takto uz 6 rokov a nikdy ma nikto za toto nebuzeroval. Ked tak si skontrolovali len rozmer podla TP dezen a to bolo vsetko.
taky mě to přijde jako nemysl, hlavně proč výrobce vyrabí stejná kola s jiným indexem rychlosti, zjistil sem že Tdi i Tsi maji v Tp stejný index ♂. Každopádně tam jiny index než je v Tp davat nebudu když to jsou letní pneu Díky za odpoveď
jde o to že vyrobce dnes urychluje schvalovaci proces protože kazdy pulrok prichazi s nečim novym, navic emisni normu euro 6B a vyši nesplni s jakymkoliv rozmerem a druhem pneumatik...neni čas na testovani s 50 rozměry pneu...
např. toyota dnes schvaluje auta jen s 1 rozměrem
vysledek schvaleni se zapiše do TP, co neni vysledekem schvaleni to se tam nezapisuje
to že nevidiš pneu na netu neznamena že nikde nejsou, pneuserviss ti je objedna
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.