Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění škrtící klapky

Od: mh23® odpovědí: 18 změna:
Ještě jsem nikdy nečistil škrtící klapku, a tak mám trochu obavy se do toho pustit.renault laguna II 1.6.
Všude píšou že je to jednoduché, můžu něco čištěním zničit?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Jasně že můžeš *smich* Nevim jak Laguna, ale na klapkce např. bývá těsnicí povlak který když odrbeš tak klapka netěsní dokonale.. Někde je i nutnost nastavení klapky diagnostikou... Pak zarezlý šrouby který rupnou a podobný blbinky...

hodnocení

Auto mi chcípá při dojíždění a brzdění a je to celkem nepříjemné. Můj plán je koupit čistič ve spreji, vystříkat klapku, vysušit a očekávat zázrak

krtek*
hodnocení

2x

nejjednodušší je oddělat klapku a vyšplíchat prostředkem k tomu určeným...pak hadrem setřít...hotovo

hodnocení

A tím nic nepo...?
krtek*

ne...nemusíš ju ani nedemontovat z auta...jako jde to, je to pár šroubků..ale stačí vyloženě lopatkou pohnout a šplíchat

hodnocení

Tak jsem se k ní ani nedostal. Neměl jsem torxy které by pasovaly, ale striknul jsem to přes otvor po odvětrávací hadičce a přes otvor za vzduchovým filtrem. Chová se to teď jinak, otáčky při prudkém brzdění padají pomalu a myslím že se trochu zvedly.

hodnocení

2x
Normálně sundat dat bacha na těsněni
Čistit čističem na brzdy,konkorem,technickej benzín nafta,karburator cleaner
Nepoužívat agresivní čistidla typu aceton,keton žerou gumu.
Vyčistit s obou stran
Nezapomenout ji odklopit a vyčistit
Pak bude nutná diagnostika a provést základní nastavení
hodnocení

dufy.cz/...
Může být?
hodnocení

A když ji budu mít venku, čistí se i něco kolem ní při jednom?
Muže bejt a vyčistit si okolo múžeš vše co bude od oleje akorát pozor na to aby ti neco nespadlo do otevřenýho sání !
asd1

+ vyčistit i krokový motorek a konektory okolo... U Laguny se základní nastavení klapky nemusí (?)

renault-megane.cz/...

Napadá mi pokud to má egr ventil vyčistit i ten
13.08.19 11:52
hodnocení

Ok, díky
hodnocení

Je to benzíňák, tak asi nemá a krokový motorek poznám?
asd1

Prostě neulámat konektory, nevodrbat těsnicí hmotu z tělesa klapky (pokud tam je) a hlavně nepustit do sání nic tvrdýho a pokud možno vůbec nic ;)

Motorek je součást klapky...

Jo a věci je dobrý dělat jednotlivě, pak víš čim to bylo... Např. pokud čistíš klapku i motorek najednou a pak to chodí, tak nevíš jestli to bylo motorkem nebo klapkou... I když zrovna tady dvakrát bych to neskládal a vyčistil najednou, příště čistil zase oboje...

Může to dělat i spousta dalších věci, falšený vzduch, podtlaky atakdále...

I benzíny maj egr ventil
Bejvá to takovej váleček do kterýho de konektor a je to přišroubovaný na tý klapce
asd1

Mimo jiné i konektor u ŘJ ;)

renault-megane.cz/...

hodnocení

Aha, tak moc díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]