Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karburátor dellorto

Od: babetista odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám jednorychlostní babetu typ 207.300 s maximální rychlostí 40Km/h. a rozhodl jsem se vyměnit 40 let starý Jikovácký karburátor, který nedržel nastavený na volnoběh i směs a musel se před každou jízdou znovu naštelovat. Když si postavil hlavu tak člověk vůbec nenastartoval (a to i s kompletně novým zapalováním a elektrikou, správným poměrem směsi, kompresi...).

Koupil jsem tedy všemi vychvalovaný italský karburátor dellorto D12 se kterým babeta startuje na první šlápnutí, funguje mi dokonce i sytič, volnoběh drží, do kopce má babeta až dvojnásobný výkon a tah, od té doby jsem nemusel nikde ani přišlápnout jelikož i do prudkého kopce s plným plynem rychlost neklesá pod 25Km/h. Vše se zdálo perfektní... Jenže brzy jsem zjistil, že se motor po 10min. přehřívá a to na rovině se čtvrt plynu a rychlostí 30Km/h. Při jízdě na plný plyn do kopce (25Km/h) se za pět minut rozpálí tak až se z fajfky začne kouřit a u hlavy se rozdoutná. Válec je tak horký, že po 20 min. stání se při rychlém doteku popálím. Nevím co s tím. Celý válec jsem pečlivě vyčistil od nečistot aby se lépe chladil ale nepomohlo to.

A tak potřebuju poradit jestli tam mám vrátit starý jikov se kterým se to nepřehřívalo, abych to za chvíli neoddělal, nebo pokud by někdo poradil co s tím mohu udělat...

Děkuji za všechny odpovědi :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martl
hodnocení

1x
Podívej se na svíčku jakou má barvu. Bude to asi špatná směs, budeš muset vyměnit hlavní trysku v karbecu
janecek

Má to chudou směs, nízká hladina benzinu přicpaná tryska ...

kepler*
hodnocení

0x

Mám taky DellOrto na tomtéž motoru a žádný problém nemám. Bohužel se u tohoto karburátoru dá šroubkem nastavit jen volnoběh, bohatost směsi však ne. Domnívám se že problém je asi v bohatosti směsi. Mně tu výměnu za Jikov dělali v jawáckém servisu, takže bych se radši obrátil na ně. Pokud tedy nemáš nějakého známého machra na fichtly a spol.

babetista
hodnocení

Ok mrknu na svíčku a poradim se s jednim co fichtly dela.
dekuji za odpovedi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]