Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STK=nový vlastnii

Od: tadeas* odpovědí: 13 změna:

Prosím o radu.Ma cenu dělat STK o 2 měsíce dříve než konci?Usetrim za evidencku?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já pochopil že kupuje auto kde končí technická a jelikož musí udělat evidenčku tak chce zrovna komplet STK.Takže ano ušetříte cca 400Kč.A na evidenčku (STK) může kdokoliv třeba i já-dělá se na auto né jméno.Ale samozřejmě jako kupec tam jeďte vy aspoň zjistíte stav auta

hodnocení

1x

Ano má to cenu, alespoň kupující ví, že vozidlo je v pořádku. Ušetří se problémky a za evidenčku.

berger*
hodnocení

0x

Není to úplně správné,ale dělám to naopak,přepisuji auta ,až po STK... Počkal bych s přepisem ty dva měsíce,pokud by to nešlo,udělal bych stk dřív.

hodnocení

0x

Ano, při současné přítomnosti obou stran-prodejce i kupce.Tedy pokud je to skrze prodej!

hodnocení

0x

Proč se zabývat takovými hloupostmi? Na STK jedu vždy, když končí. V průběhu toho týdne, několik dní před koncem, abych to nepřetáhl a neměl případně při kontrole problém.

k2

Protoze ta hloupost usetri tazateli zlodejsky poplatek za evidencku. A o tom je cela otazka...

joudic*
hodnocení

0x

ano je to reseni, ale mel by tu stk udelat puvodni majitel, bez stk nebo s koncici bych si auto nikdy nekoupil

tadeas*
hodnocení

Děkuji za názory.Auto znám od malička,STK určitě nebude problém.Udelam to dříve,chci mít papírové vše v pořádku a nezdržovat prodejce čekáním.

Jaki píšu výše-myslím že je trochu lepší když je kupec přítomen TK=pak při případné vzniknuvší závadě nemůže tvrdot,že jste TK udělal podvodem!Navíc má možnost s technikem oid auto,prohlédnout...

asd1

Jj, vyplatí se, ušetříš za evidenčku... Navíc pokud prodejce tvrdí "bez vady" a na TK se na něco přijde, tak to buď opraví on nebo dá slevu ;) Docela funguje dohoda "projde platim já, neprojde platíš ty" a kdo se cuká tak hned víš že tuší/ ví že tam vady jsou, pokud je auto bezproblémový tak souhlasí protože ví že projde...

10.08.19 16:20

Asd-*palec*

tadeas*
hodnocení

Já jsem kupujici , na STK pojedu sám.

Pokud před podpisem KS a zaplacením je to OK horší pokud po,ale zápis změny je až po TK nebo EvK .Takže -*palec*.

Smazřejmě technická neodhalí vše ale přece jen něco ukáže-hlavně jít s technikem pod auto a být celou dobu u auta !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]