Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zajímavý semafor

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

Projížděl jsem před jedno město "Ždár nad Sázavou" a na jedné světelné křižovatce jsem odbočoval vlevo a pokud jsem nebyl tzv. pod semaforem - najetý na té bílé čáře, tak na semaforu pro odbočení vlevo stále svítila červená.

Semafor mi připadal naprosto normální a nic navíc - nějaké čidlo jsem tam neviděl.

V jiném městě když jsem křižovatku projížděl rovně, tak pro odbočení vlevo se na semaforu rozsvítila zelená i když v odbočovacím pruhu nebylo žádné vozidlo.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Přes Žďár jezdím poměrně často a jestli to nebyla spíše náhoda, že jste se akorát trefil do zelené. Zelená pro odbočení vlevo nebývá (vždy) zároveň se zelenou pro jízdu rovně. Na zelenou rovně totiž jezdí i auta z protisměru, a zelená pro odbočení vlevo je přes nebo po ní, taky zároveň s protisměrem.
Druhá možnost je, že tam čidlo opravdu bylo, dbes se dávají běžně indukční smyčky přímo do vozovky, takže nic nemusí být viditelné.

hodnocení

0x

Slavo, děkujeme za sděleni, že jste někudy jel. Nebo se na něco ptáte?

Na jiných semaforech vidíte čidla kde?

doplněno 08.08.19 07:03:

Ano, dávají se smyčky do vozovky. Pokud je "udělaný" semafor správně, je to pohoda. Znám jediný, který je perfektní a klidně mne po zhasnutí zelené pustí za 10 vteřit opět, když nidke již není vozidlo. Jen nevím, jak je to s kolaři, když tam zastaví.

hodnocení

Jak píše mikihans asi byla indukční smyčka ve vozovce a proto když jsem byl pár metrů před bílop čárou tak mě to nezaregistrovalo a nerosvítila se zelená.

Asi ta indukční smyčka není všude.

Právě jsem se s tím setkal poprvé, tak mě to překvapilo a samozřejmě na ostatních semaforech taky nic nevidím.

lmgify

nevím, jak je to s kolaři, když tam zastaví
Známý problém. Nefunguje to. Kolo se musí silně naklopit, aby pro smyčku (cívku) představovalo dostatečně velkou indukčnost.

hodnocení

0x

v ZR jsou smyčky v silnici, stál jste před ní..

au1
hodnocení

0x
vzdycky se musim smat jak nekdo zastavi pred semaforem ze by se pred nej vlezlo dalsi auto, a pak tam zkejsne dokud ho nevysvobodi nekdo ve vedlejsim pruhu :) pokud teda nestojim za dotycnym, to uz se moc nesmeju...
v Brne takovych semaforu je habakuk, ve Zdaru si takovych veci nevsimam. Tam jsem rad ze projedu bez uhony, kruhac semafor cervena vlna kruhac. Zvlastni jak me osud do tohoto mesta neustale smeruje, v sobotu me to ceka zas

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]