Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Pichnul jsem kolo u auta přední pravý . Problém je ze tam mam elektrony 205/50 17 ale dojezdove kolo mam 205 55 16. To je rozměr když mam zimní kola . Ale tahle rezerva je jen dojezdova . Ja se bojím ze stim jet nemůžu . Takže chci proadit jestli by bylo problém stim jet když ta guma je menší . Ze bych tu píchlou sundal dal tam zatím tu dojezdovku . A tu pichlou odvez s tátou v jeho autě do servisu . Když ja nechci otravovat tátu zbytecne . Díky za rady a hezky den
Dojezdovka je od slova "dojet". Takže klidně namontujte dojezdovku, při první vhodné příležitosti navštivte pneuservis, píchlou gumu nechte oparvit, namontujte zpět a v klidu jezděte dál. Otce nemusíte vůbec otravovat a na té "dojezdovce" můžete v pohodě do opravy původní pneu jezdit. I když to není úplně v pořádku podle předpisů
Dojezdovky jsou menší, užší a prvně jsem taky pochyboval, jestli na tom někam dojedu, když se mi před lety udělala v šílených hicech boule na předním pravém. Ta dojezdovka má limit 80km/h a tímto tempem jsem na ní pak dojel asi 200km i v tom horku bez jakýchkoliv potíží.
Na vVašem místě bych normálně dojel na té dojezdové gumě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.