Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho trvá výměna těsnění pod hlavou

Od: lenochod odpovědí: 29 změna:

Ahoj všichni motoznalci,

mám jen dotaz - může mi někdo orientačně říct, jak dlouho zhruba trvá demontáž hlavy válců, výměna těsnění a opětovná montáž hlavy (bez přebrušování)? Moje auto je v servisu osmý den a mechanici tvrdí, že jenom demontáž je práce na celý den od rána do večera... Jde o Hyundai Terracan 3,0 TDi 16V.

Děkuji všem předem!

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Vše táleží na tom co se vys..e při demontáži
Stačí blbě zalomenej šroub a je den v háji
Pak múžou nesedět obědnaný náhradní díly záleží od kud sou braný já třeba na hloupí čidlo kliky original na suzuki jimny čekal u elitu 2 tejdny
Takže těžko říct dle mě když nejsou velký komplikace tak 7-10 ní
Tam zajdete a poptejte se na čem to visí?
lenochod
hodnocení

Nevys*alo se vůbec nic, kompletní sadu těsnění i se vším potřebným jsem jim dodal (zakoupeno originál v Hyundai), na žádný díly nečekali. Já tam dnes byl a závěr zněl "to víš, to chvilku trvá..."

Pak je otázkou jestli chlapci v servise víc nesedí u kafíčka místo aby makali na autě
Pokud neni žadnej problém což pokud by se jim něco nepovedlo ty nezjistíš a počítám že se tim chlubit nebudou *smich*
Tak 3-4 šichty a musí to jezdit
lenochod
hodnocení

Jako ať klidně sedí, já se ptám jen proto, aby mi potom nenaúčtovali 100 pracovních hodin za úkon, který se zvládne za třetinu času...

Napadá mi co zkusit zavolat autorizák at ti poví jak dlouho by to trvalo u nich?
lenochod
hodnocení

No to jsem taky zkusil. Řekli mi "podle toho, jak to půjde..." *smich*

hodnocení

2x

U autorizivaného servisu normálního auta mají všechny úkony časově ohodnocené, říkaji tomu normohodina, normominuta atp. měli by být tedy schopni říct přesně, kolik to bude stát a jak dlouho to bude trvat. Jak to má hyundai a jestli je to aurotizák nevim, každopádně čistý čas práce a čas strávený v servisu nemají spolu nic společného, teoreticky to muže trvat tak dlouho, než to bude hotové.

krtek*

ano, takhle by to mělo být všude. Bohužel zkuste tohle říct garážníkovi, tak vám začne povídat pohádku o všem co se může a nemůže pokazit a podobně. Já vždycky říkám, že chci znát cenu a dobu v ideálních podmínkách dle normohodin, abych měl představu..a poté se k této ceně můžou připočívat nějaké průsery a více práce...pokud to tak není, se servisem nespolupracuji

hodnocení

2x

Podľa info z diagnostiky cca 7 normo hodín.

hodnocení

0x

Osm dní je velmi mnoho.Servis Tě by měl informovat o každém větším zdržení stejně jako o navýšení ceny za opravu.Dobrá zpráva je,že už budeš vědět do kterého servisu nejezdit.

hodnocení

0x

během jedné pracovní směny to musí být hotovo.

break
Jsou i slozitejsi motory nez skodovacky OHV...
007cz

Chladiče ven, rozvod řetězem, motor schovaný pod torpedem, za směnu max. demontáž,,,když jde všechno bez problémů.

break, sdělte prosím, které auto se nestihne za jednu směnu?

Bavíme se stále o úkonu

demontáž hlavy válců, výměna těsnění a opětovná montáž hlavy (bez přebrušování)

break
Za 8 hodin docela... Passat B5, Transit, Volvo XC 60, Transporter T5 2.5 TDI, Audi 3.0 TDi, Golf Vr5 a Vr6, cokoliv od BMW a MB, Renault Espace, 1.4, 1.6, 2.0 a 2.2 TDCI a HDI...a kvanta dalsich. Je videt, ze je to tady samej fachman.
break
007cz:a pritom mistni smetanka by to zvladla za den jak nic. Takze zase jen lenost modernich mechaniku...

A co Hyundai Terracan 3,0 TDi 16V., to zvládnete za 8 hodin práce? Je jasné, že pokud budu půl hodiny hledat nádobu na fridex, a pal půl hodiny trychtýř na nalití, bude doba na práci delší.

Jen rozporuji tvrzení že:

mechanici tvrdí, že jenom demontáž je práce na celý den od rána do večera

break
Pracovni doba je vetsinou 8 hodin, moderni auta uz jsou nejakou dobu komplikovany, kdyz zestarnou, tak muze byt prace na nich dost problematicka. Cas se bere od chvile, kdy technik auto prebira. Pred predanim by mel auto zahrat tzn. projet a zkontrolovat. Za den to vymeni dle normohodin mozna na vyndanym motoru... Tady neni co rozporovat. Kdo tvrdi, ze u kazdyho auta je to max na den, tak si nevidi do huby. A nikdo nikde nemusi delat od rana do vecera. Proc taky...
007cz

Za demontáž motoru, jeho rozdelani, opětovné složení a zpětnou montáž mám zaplaceno 10 Nhod. Neznám nikoho kdo by to stihnul. Teorie na papíře a praxe je neco jineho. Rozumim že poradna je ,,amatérská,, ale některé teorie nekterych ,radcu, jsou úsměvné některé až nebezpečné.

break, kdo toto tvrdí:

Kdo tvrdi, ze u kazdyho auta je to max na den...

zkuste mi sdělit, zda u tohoto auta to zvádnete za jeden den.

cernylysak

během jedné pracovní směny to musí být hotovo.

tohle tvrdí milancukrar ve 20:57

break
Byl bych rad, kdybych tu hlavu na padla vubec sundal. Vymena a finalni montaz je nerealna. U nekterejch motoru se na knap vymeni tesneni vika ventilu za 8 hodin. A co treba zacisteni bloku a hlavy? To taky zabere cas... Jako treba vymena polomotoru u Transita dle normohodin je 17.. .da se to stihnout... Ve trech lidech

cerný lišáku, musíte číst a kopírovat správně.

Kdo tvrdi, ze ukazdyhoauta je to max na den.

Kdo to tvrdí?

cernylysak

milancukrar, vy tvrdíte včera ve 20:57 že " během jedné pracovní směny to musí být hotovo "

Myslím, že číst umím a kopírovat se zdá někdy taky.

Vy tam netvrdíte že u každýho, ale ani neřikáte u jakýho, takže asi všeobecně.

To až později se z toho tvrzení snažíte vykroutit a radši to začínáte upřesňovat na určitý typ.

stále se bavím o autu Hyundai Terracan 3,0 TDi 16V, nikoliv o všech autech.

break
Asi kazdej si to zvladne precist. Proste na den je to nerealny at na papire stoji kde co... Pred par dny jsem mluvil s majitelem autorizaku. Sam me uklidnil v tom, ze normohodiny jsou jen orientacni...

break
hodnocení

0x
Kdyz pominu to, ze normohodiny je treba brat s rezervou, tak to neni prace nahned. Nejak nerozumim tomu, proc by nemela byt rovnana hlava. Ale dil za dil je u tyhle prace jen zbytecna prace. Pokud servis dal nekomu hlavu na otlakovani, prebrouseni atd. tak ta hlava muze klidne u nekoho byt v poradniku. A proste se nejakej cas pocka... Na aute muze byt i zadrhel z predeslejch oprav nebo jiny necekany chutovky napr. kdyz vstrik nechce ven. Kdejakej jouda si mysli, ze vsichni na nej cekaj a vse jde jak na papire. Ne, u starejch kramu to fakt neplati... Samotnej servis by byl v nejakejch prutazich sam proti sobe. Zadarmo totiz zadna dilna nefunguje...
Anebo si borci tady cetli rady ohledne sroubu a tejden je macej v kyblu s olejem, pak jeste tyden na okapani a bude hotovo...
asd1

Nebo jak nedávno ten super servis kde auto strčili na dvůr a paní si ho za měsíc odvezla jinam, protože se na něj nešli ani podívat ;) Chápu že demontáž hlavy a demontáž půlky auta aby se jeden dostal na motor je rozdíl, taky že normohodiny jsou něco jako průvodcovský čas na horách... Platí pro práci na novém autě s připraveným nářadím a mechanik to trénoval, tj. čas za ideálních podmínek a normálně se to stíhat moc nedá (to je tak když normy nedělá chlap z dílny ale teoretik z kanceláře). Když vyskočí problém typu zalomenéno šroubu tak to trvá dýl. Křivá hlava jde na srovnání jinam atd. Za normální považuju auto v servisu dva dny až týden. První den demontáž, druhý den montáž, pokud se rovná hlava tak montáž až bude hotová a záleží jestli má svojí mašinu nebo vozí jinam. A namočit šrouby + nechat okapat rozhodně neni pitomost, ale dva týdny z toho dělá sám mechanik. Sice sarkasmus, ale jde o to, že spousta mechnaiků dělá hůř než kutil domácí a nechá si zaplatit jak stáj F1

Radši mu napište jak dlouho to obvykle trvá u jeho konkrétního auta (jestli ho trošku netahaj za nos aby si mohli účtovat o 50 hodin práce víc než to reálně trvalo, viz případy výměny pojistky a vyúčtování výměny řídicí jednotky...

break
Otazka, co druha strana-treba nechavaj pana jen vycukat. Nikdo nevime, kde je jadro pudla a jak jsem psal. Servis v tom ma penize uz jen na stravenym case,takze to tam nebudou zbuhdarma susit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]