Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni motoznalci,
mám jen dotaz - může mi někdo orientačně říct, jak dlouho zhruba trvá demontáž hlavy válců, výměna těsnění a opětovná montáž hlavy (bez přebrušování)? Moje auto je v servisu osmý den a mechanici tvrdí, že jenom demontáž je práce na celý den od rána do večera... Jde o Hyundai Terracan 3,0 TDi 16V.
Děkuji všem předem!
Nevys*alo se vůbec nic, kompletní sadu těsnění i se vším potřebným jsem jim dodal (zakoupeno originál v Hyundai), na žádný díly nečekali. Já tam dnes byl a závěr zněl "to víš, to chvilku trvá..."
U autorizivaného servisu normálního auta mají všechny úkony časově ohodnocené, říkaji tomu normohodina, normominuta atp. měli by být tedy schopni říct přesně, kolik to bude stát a jak dlouho to bude trvat. Jak to má hyundai a jestli je to aurotizák nevim, každopádně čistý čas práce a čas strávený v servisu nemají spolu nic společného, teoreticky to muže trvat tak dlouho, než to bude hotové.
ano, takhle by to mělo být všude. Bohužel zkuste tohle říct garážníkovi, tak vám začne povídat pohádku o všem co se může a nemůže pokazit a podobně. Já vždycky říkám, že chci znát cenu a dobu v ideálních podmínkách dle normohodin, abych měl představu..a poté se k této ceně můžou připočívat nějaké průsery a více práce...pokud to tak není, se servisem nespolupracuji
Chladiče ven, rozvod řetězem, motor schovaný pod torpedem, za směnu max. demontáž,,,když jde všechno bez problémů.
break, sdělte prosím, které auto se nestihne za jednu směnu?
Bavíme se stále o úkonu
demontáž hlavy válců, výměna těsnění a opětovná montáž hlavy (bez přebrušování)
A co Hyundai Terracan 3,0 TDi 16V., to zvládnete za 8 hodin práce? Je jasné, že pokud budu půl hodiny hledat nádobu na fridex, a pal půl hodiny trychtýř na nalití, bude doba na práci delší.
Jen rozporuji tvrzení že:
mechanici tvrdí, že jenom demontáž je práce na celý den od rána do večera
Za demontáž motoru, jeho rozdelani, opětovné složení a zpětnou montáž mám zaplaceno 10 Nhod. Neznám nikoho kdo by to stihnul. Teorie na papíře a praxe je neco jineho. Rozumim že poradna je ,,amatérská,, ale některé teorie nekterych ,radcu, jsou úsměvné některé až nebezpečné.
break, kdo toto tvrdí:
Kdo tvrdi, ze u kazdyho auta je to max na den...
zkuste mi sdělit, zda u tohoto auta to zvádnete za jeden den.
cerný lišáku, musíte číst a kopírovat správně.
Kdo tvrdi, ze ukazdyhoauta je to max na den.
Kdo to tvrdí?
milancukrar, vy tvrdíte včera ve 20:57 že " během jedné pracovní směny to musí být hotovo "
Myslím, že číst umím a kopírovat se zdá někdy taky.
Vy tam netvrdíte že u každýho, ale ani neřikáte u jakýho, takže asi všeobecně.
To až později se z toho tvrzení snažíte vykroutit a radši to začínáte upřesňovat na určitý typ.
Nebo jak nedávno ten super servis kde auto strčili na dvůr a paní si ho za měsíc odvezla jinam, protože se na něj nešli ani podívat Chápu že demontáž hlavy a demontáž půlky auta aby se jeden dostal na motor je rozdíl, taky že normohodiny jsou něco jako průvodcovský čas na horách... Platí pro práci na novém autě s připraveným nářadím a mechanik to trénoval, tj. čas za ideálních podmínek a normálně se to stíhat moc nedá (to je tak když normy nedělá chlap z dílny ale teoretik z kanceláře). Když vyskočí problém typu zalomenéno šroubu tak to trvá dýl. Křivá hlava jde na srovnání jinam atd. Za normální považuju auto v servisu dva dny až týden. První den demontáž, druhý den montáž, pokud se rovná hlava tak montáž až bude hotová a záleží jestli má svojí mašinu nebo vozí jinam. A namočit šrouby + nechat okapat rozhodně neni pitomost, ale dva týdny z toho dělá sám mechanik. Sice sarkasmus, ale jde o to, že spousta mechnaiků dělá hůř než kutil domácí a nechá si zaplatit jak stáj F1
Radši mu napište jak dlouho to obvykle trvá u jeho konkrétního auta (jestli ho trošku netahaj za nos aby si mohli účtovat o 50 hodin práce víc než to reálně trvalo, viz případy výměny pojistky a vyúčtování výměny řídicí jednotky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.