Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučte výrobek na nouzovou opravu defektu

Od: accur odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, koupil jsem si ojeté vozidlo, které nemá rezervní pneu ani opravnou sadu. VW EOS s 16" litými disky.

Jaký přípravek na opravu pneu byste mi doporučili zakoupit? Stačí nádobka typu Motul P3 Tyre Repair 300 ml nebo je nutná nějaká sada s kompresorem? můžete doporučit něco osvědčeného?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jednoznačně rezervní kolo.

Provozuji dvě auta, která neměla při zakoupení "rezervu", jen opravnou sadu. Z vlastní zkušenosti vím, že při případném defektu buď dojedu do pneuservisu (šroub/hřebík v pneu) nebo je defekt tak destruktivní, že je mi opravná sada k ničemu. Z toho plyne rezervní kolo, nejlépe plnohodnotné. Těmi jsem taky obě auta doplnil a od té doby nemám problém. Naposled před cca 10 dny po "škrtnutí" o obrubník guma bouchla a díra o průměru cca 3 cm. Kde bych asi byl bez rezervy?

hodnocení

2x

Je fakt, že dnes u mnoha aut nemusí být rezerva, že spousta uživatelů LPG záměrně jezdí bez rezervy a spoléhá na opravný sprej, stejně jako je pravda, že asistenční služby jsou schopny tyto situace řešit. Jenže - Murphyho zákony fungují, a tak se Vám dle zákona schválnosti rozerve guma někde večer, v dešti a v situaci, kdy potřebujete dojet na čas. Takže za mě - aspoň dojezdovku, když už ne plnohodnotné rezervní kolo.

Dojezdovka je běžně k mání

dojezdove.cz/...

stejně tak zvedák

autio.cz/...

Levněji by to šlo jistě přes vrakáč

cernylysak
hodnocení

1x

Jedině rezervní kolo, když píchneš za jízdy, tak na to přijdeš až podle plavání auta a nebo podle táhnutí ke straně a nebo podle hučení kola, a to je už ta pneumatika tak roztrhaná, že se opravit nedá, takže celá opravná sada je na hov...

Jedině pokud si toho všimnešpři příchody k autu, že je kolo prázdný a pak stejně potřebuješ ještě ten kompresor.

hodnocení

0x

A to je to, co už se to mnohokrát řešilo. Za mě, nekupovat auto bez dojezdového kola.

accur
hodnocení

0x
Fajn, zdá se, že by se dojezdové kolo pod podlážku kufru asi vešlo. Poradíte mi, kde pro VW Eos koupit hever a toto rezervní kolo?
re4zon
Hever kdekoliv v autopotrebach. Rezervu podle toho co mate v technicaku, i rezerva musi splnovat parametry. A at tam mate moznou dojezdovou nebo ne, koupil bych stejny rozmer jako mate na aute.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]