Dobrý den, poraďte jakou navigaci používat v mobilu. Měl jsem VAZE ale po průjezdech v tunelech v Rakousku se ztratil signál a zamrzla. Chápete, že za jízdy jsem nemohl navigaci resetovat aby signál byl v aplikaci reálný podle GPS. Na odpočívadle cca po 10 km jsem si nainstaloval Magic navigator po průjezdech v tunelech se signál obnovil ale taky za nějakou dobu. Když jsem to řekl známému, tak mi odpověděl máš si nainsatalovat Google maps a máš bez problémů. Osobně se mi líbí ten Vaze a Magic jelikož si nastavíte limity v rychlosti a navigace vás upozorňují pozor na rychlost atd. Poraďte co si vybrat a nebo z jakou navigací jste spokojeni vy? Děkuji moc
Já používám dlouhodobě právě Waze a je pravda, že se v tunelech ztratí, ale za tunelem se mi vždycky normálně chytne, při nejhorším po pár desítkách metrů. Problém je, když je sjezd v tunelu nebo hned za ním, to si musíte ohlídat. Je i pár tunelů, kde díky Waze beacons signál má (například Královopolský v Brně). Jinak Google Mapy taky navigují dobře, myslím že už umí taky i zobrazení rychlosti a limitů, jen nemá takové podrobné nastavení jako Waze. Celkově se funkce z Waze dostávají postupně i do Google Map, však to má obojí stejného majitele (Google).
Já jejzdím denně podle Waze, mám s ním už nalítáno několk set tisíc km a podobný efekt jsem nezaznamenal - v tunelech, samozřejmě, není GPS, ale při vyjetí na signál se Waze normálně chytí a frčí to dál.
Google maps nejsou špatné, ale mě na Waze velice vyhovuje ten ,,sociální ´´ efekt - kdy kolegové nahlašují kolony, hlídky a pod, což mě v součtu ušetří spoustu času . Já prostě na Waze nedám dopustit.
V autě (Peugeot) používám vestavěnou (a výbornou) navigaci tuším že se zdrojovou mapou od Tom Tomu.
V tunelech není žádný problém. Signál GPS v tunelu samozřejmě není, ale navigace si "odpočítává" ujetou vzdálenost v tunelu podle rychlosti auta a správně tak zobrazuje polohu i v tunelech. Chyba bývá velmi malá i v tunelech délek cca 5km (alpské).
V tunelu signál nebývá, to jen některé appky "pokračují" původní tychlostí i bez gps. Za tunelem se pozice obnoví v závislosti na hardwaru a kvalitě signálu po pár metrech. Pokud waze v tunelu padá, je to chyba sw.Jinak bych se držel osvědčeného - mapfactor, igo primo atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.