Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám dotah, v garáži mám starý hydraulický zvedák. Fungoval dobře, zvedl půlku auta a držel na svém místě. jenže.. jednou ho vzal do ruky kámoš a co neudělal - chtěl si vyměnit kolo a jakmile chtěl zvedák spustit, tak ho z nějaakýho nepochopitelnýho důvodu napadlo ten šroub na povolování vyšroubit celej (on ten zvedák nešel při povolení úplně dolů, vždy zůstal pár cm zvedlej a pak nešel vyndat z pod prahu auta). No a co s tím? je to na vyhození, nebo staší jen dolít olej? Já jsem tím šroubem na povolení nalil tlumičový olej, ale už mi ten zvedák nechce držet, při zvednutí tělesa pomalu samovolně klesá. Neví někdo jak na to? Díky
Jestli to máte permanentně zavzdušněný, tak jste unikát. Ono to v podstatě (permanentně) zavzdušnit nejde. Jo, může tam bejt zbytková bublina vzduchu, ale ta by fungovala jako tlumič (stlačitelná bublina na vrchu sloupce oleje). Pokud je dostatek oleje, vzduch se do válce v podstatě nemá jak dostat. Olejová nádrž je ve dvojitém plášti válce, pumpička v nejnižším místě. Olej se drží dole, vzduch nahoře. Pokud se vzduch pod píst přece jen dostane (po rozebrání, při úniku oleje, převržením heveru apod.), odvzdušnění se provede stlačením pístu do dolní úvrati (při otevřeném přepouštěcím ventilu stačí píst stlačit nohou). V nádrži pak vzduch probublá nahoru a je odvzdušněno.
Takže za prvé: Máte tam dost oleje? Pakliže jde o panenku klasické konstrukce, olej se neleje dovnitř po vyšroubování šroubu přepouštěcího ventilu, ale zátkou na boku. Můžete nalít až po tenhle otvor. Lít víc nemá smysl, lít míň nemusí stačit, ale určitě tam bude rezerva v řádu desítek procent.
Za druhé: Zavzdušněný hydraulický prostor se neprojevuje postupným klesáním, ale trhavým pohybem (v krajním případě to nechodí vůbec). Viděl bych to na propouštějící přepouštěcí ventil. Některé typy mají pod šroubem přepouštěcího ventilku kuličku, tu šroub tlačí do kulového sedla. Pokud tam není, netěsní to. Šroub se nad kuličkou utahuje jen lehce. Utažením na krev nezvýšíte těsnost, ale zkurvíte sedlo a máte vyděláno.
Zahoďte to a kupte nový. Víte proč? Jsem týpek,kterému je líto něco vyhodit,používám poškozené stroje. Měnil jsem zadní nápravu na autě. Zvedl jsem zadek /auta/,podložil. Po výměně jsem na heveru připumpoval a strčil tam ruku,abych vytáhl podložky. V ten moment hever povolil. Mám devět a půl prstu,půl palce tam zůstalo...
To je mi líto. Kéž by nákup nového heveru byl zárukou bezpečnosti. Co jsem z těch dnešních čínskejch sraček tahal 10 let za těsnění, to snad ani nemá cenu vyprávět. Království za funkční starej.Ovšem, je to jako se vším. Chce to dobrej servis.
Potřebuji radu jak dolít olej do hydraulické panenky?
Nevím zda píst nějak vytáhnout (prostě poloha při vypumpování pístu) nebo stačí dolít olej jen tím výpustným šroubem(ventilem) z boku i když je panenka v dolní poloze?
Dolít stačí při pístu v dolní poloze. Objem nádrže je dostatečný. Pokud píst vytáhnete nahoru, stejně se objem nádrže nezmění a eventuelní olej pod píst jeho vytažením nedostanete, nejse Rambo. Ale nezaráží Vás, kam olej zmizel? Něco je špatně!
Heršoft, teď to čtu znovu a pořádně. Co pořád, lidi, máte s tím vyšroubováním vřetýnka (šroubu) přepouštěcího ventilu? To radí nějakej Číňan, aby prodal ty svý zmetky? Ať Vás ani nenapadá to vyšroubovávat a lít tudy.
Slušně vychovaná panenka má na boku pláště plastovou záslepku a olej se leje přímo tudy.
Prosím mám zvedák na motorku kde je klasická panenka. Je to nějaká čína nešlo to nahoru nebo to nedrželo nahoře, tak jsem zvedák rozebral vyčistil a dolil hydraulický olej. Těsnění jseou ok. Nevím proč, ale nyní jde zvedák hrozně pomalu dolu po mm. Zepředu ja páka na nohu, která hever pouští dolu naproti tomu je jeden šroub a hned vedle druhý. Samozřejmě ať ladím jak ladim tak bez efektu. Nevím jak funguje ten pístek který pouští hever dolu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.