Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drobna nehoda, zadni naraznik

Od: draxxy odpovědí: 13 změna:
Zdravim, dnes jse mi stala moje prvni nehoda. Rano jsem spechal do prace, vyjizdel jsem z parkoviste a omylem(spatne jsem videl) jsem se otrel o octavku, dvojkovou. Docela dost jsem mu promackl zadni plast. naraznik/pravy roh. Do kolika tis bude tak zhruba skoda na aute? Diky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Proč tě to trápí pokud máš poviný ručení sepište to mezi sebou skočte to nahlásit pojištovně a víc tě trápit nemusí

hodnocení

1x
Pokud jen nárazník, tak se to do 10 tisíc snad vejde. Ale platíte snad povinné ručení, takže vás cena až tak trápit nemusí, ne?

draxxy
hodnocení

Povinny ...samozrejme mam, ale byla to moje chyba. S nehodami a pojistovnou nemam jeste moc zkusenosti. Odhadoval jsem skodu tak do max 5tis. 10 tis za zadni plast...neni to trochu moc?
asd1

Neni. 5k počítej jako minimum (nový nárazník + lak + práce s výměnou). Navíc pod nárazníkem jsou plechy a pak by to bylo tak za 30k. + náhradní vozidlo po dobu opravy atd. Nebavim se o opravě stylem z vrakáče za 500,- a výměna svépomocí..

Však to zaplatí pojišťovna, od toho to povinné ručení máte. Sousedovi to řekněte co nejdříve, ať to nemáte i s ujetím od nehody, až to nahlásí na policajty. Jinak se to sepíše a nahlásí na pojišťovnu, víc se o to pak starat nemusíte.

draxxy
hodnocení

Jeste bych mel jeden dotaz, jelikoz v aute nikdo nebyl od mista nehody jsem odjel, je to soused, takze se s nim chci domluvit az po praci, je to problem?
asd1

Záleží jestli si toho všimne a předá policajtům dřív než se mu ohlásíš ty ;) (Ujetí od nehody).

hodnocení

0x

Možná na to bude stačit jenom chrstnout vroucí vodu.

hodnocení

0x

Domluvte se se sousedem, vyplníte formulář a předáte pojišťovně. Ta vše vyřeší, cena Vás nemusí zajímat. Asi 10 litrů. ale nikdo nevíme, jak je to hodně poškozené.

hodnocení

0x

Jen pro ilustraci, měl jsem auťák KIA RIO, někdo mě na parkovišti orval přední nárazník (je z plastu, jako už dnes většina). Výměna včetně laku, 18000 kaček, moje spoluúčast 5000. Pachatele jsem neviděl, tak jsem vyhodil pět táců "do kanálu".

mathew
hodnocení

0x

Nevím jak to vypadá, ale když je to soused tak si třeba vezme 2000,- na ruku, nechá to být(než do toho někdo napálí víc) a všichni budou spokojení. Samozřejmě také záleží co je soused zač a jaké máte vztahy...

radis
hodnocení

0x

Se sousedem záznam o dopravní nehodě- každý si zanechte po jednom stejnopisu. Nehodu neprodleně ohlašte pojištovně u které platíte povinné ručení.

Soused škodu také ohlásí své pojištovně. Pojištovna mu řekne, ať vozidlo přistaví do akreditovaného partnerského servisu pojištovny. Ten provede vyčíslení škody pro pojištovnu a provede nápravu vozidla.

Servis a náklady s ním spojené se budou hradit z vašeho povinného ručení, při dalším zúčtovacím období tedy počítejte s navýšením povinného ručení. Příjdete nejspíše o bonus z toho, že nebouráte.

Co se týče ceny opravy (která je pro vás poměrně irelevatní), tak cca. nárazník na Octavii 2- 3 500 až 5 000 Kč (je více typů), lakování 3 500Kč, odstrojení starého a montáž nového cca. 3 000... takže v součtu někde kolem 15-20tis. Kč.

nickys

Soused také ohlásí své pojišťovně? To jako proč?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]