Nejste přihlášen/a.
Zdravím na své felině jsem si všiml, že na zadních tlumičích, když v autě nikdo není a auto není nijak zvlášť zatíženo, tak PUR dorazy jsou přes celý zdvih pístnice, prostě když se propruží tak tlumiš péruje i s nimi. Nevím právě jestli to je normální. Tlumiče mám sachs, pružiny KYB. Mám tam ty delší žluté dorazy. Pokud ale auto stojí a nikdo v něm není, tak by s těma dorazama mělo jít hýbat nahoru a dolu. Nebo je to jinak? Nedokážu zjistit jak to je v originále. Pokud někdo víte, tak prosím písněte, děkuji.
Neee nic vyhnuilýho není, věměnit to taky umím, spíš mě jen zajímalo, když je ta tlumičová jednotka složená a nasazená na autě, tak že auto sedí tolik, že v podstatě s tím dorazem a tou prachovkou nejde pohnout. Při průjezdu rigólem pak má ten tlumič stlačovat ten doraz? Popravdě jsem moc nepochopil jeho význam...
To nejsou dorazy, to jsou přídavné PUR pružiny, které účinkují pouze při větším zatížení. Není nutné, aby se volně pohybovaly po pístnici.
Pokud i prázdné auto "sedí" více, než je obvyklé, je pravděpodobné, že jde o Felicii kombi, na kterou byly namontované zadní pružiny z krátké Felicie. Tedy pokud jsou relativně nové, jak uvádíte. S tlumiči a PUR pružinami to nemá nic společného.
@gumid: Van-plus má úplně jinou zadní nápravu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.