Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení - lze dodatečně připojistit?

Od: hanes* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
mám na auto zřízeno povinné ručení včetně připojištění všech oken u pojišťovny ČSOB. Na konci Srpna se chystám autem na dovolenou a protože počasí je zatím všelijaké, tak bych nebylo od věci auto dodatečně připojistit proti přírodním živlům.
Je vůbec možné takhle zřídit dodatečně položku ve smlouvě nebo si o to budu muset zažádat až při prodloužení smlouvy?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Budete se muset zeptat ne své pojišťovně.

hodnocení

0x

U normální pojišťovny to jde hned.

hodnocení

0x

Myslím, že to možné je, stejně tak jako zřizujete krátkodobé úrazové cestovní pojištění pro zahraničí. Každá pojišťovna může mít jiné podmínky. A myslím že není nutné použít ani vaší pojišťovnu.

lidus*
hodnocení

0x

Jistě to jde a kdyby měla pojišťovna plnit, napíší, že zasáhla vyšší moc a vy máte smůlu.

danys*
hodnocení

0x
Zjišťoval jsem u své pojišťovny, tam pouze k výročí smlouvy. Takže záleží na pojišťovně
asd1

Tak ukončíš a uděláš novou (např. depozit = končí dnem oznámení)

hodnocení

0x

Já jsem při první cestě do ciziny nechal vozidlo připojistit na různé možnosti. Bez problémů. Bylo to již před 10 lety.

asd1
hodnocení

0x

Obvykle není problém připojistit cokoliv ihned. Může se vyplatit stávající POV zrušit (ihned = např. dát do depozitu) a udělat nové i s havarijkou, stejná pojišťovna nemusí mít problém ukončit a pejít hned na novou... Není od věci mít asistenci na poruchu/ odtah (odtah od moře je raketa i přes známého s plaťákem)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]