Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová Dacia Logan nebo starší škoda Fabia comb

Od: lenka451® odpovědí: 28 změna:

Pro jakou koupi byste se rozhodli - novou Dacia Logan nebo starší Škoda Fabia combi (přes bazar)?

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

7x

Jednoznačně nové auto . U starého je to vždy loterie , jak se k tomu předchozí majitel choval . Většinou ojetá auta prodávají firmy a živnostníci co se k tomu chovají jak ke spotřebnímu zboží . Málokdo prodává dobré auto , když je s ním spokojen.

hodnocení

6x
Pro Logana, pokud vyhovuje jako auto. Mám mnoho přátel a jsou spokojeni... Je to furt nové auto od nova...

hodnocení

4x

Znám několik Fábií, které nemají najeto ani polovinu toho, co mé Dacie (3 ks od 420 tis.km do 220 tis. km). Kromě občasného promazání omezovačů dveří jsem se nikdy o dveře nemusel nijak starat, otvírají a zavírají se normálně jako dveře u malých a levných aut. A ty Fábie, které znám, trpí větší poruchovostí, než mé Dacie, a opravy a údržba Dacií stojí nesrovnatelně méně.

Takže pro mě je odpověď jasná.

doplněno 31.07.19 21:30:

@renegade11: Jsi s vědomostmi lehce pozadu. Komponenty zdaleka neodcházejí na Dacii rychleji, jejich životnost je u obou vozů srovnatelná. S tou rzí to možná platilo před 10-15 lety, nikoli dneska, kdy naopak na stejně starých vozech najdu na Fábii puchýře rezu pod lakem, což je u Dacie výjimka. Za pravdu ti pak dávám co se týká způsobu užívání a údržby. Tyto faktory se na stavu vozidla podepisují nejvíc.Ovšem pokud se nepletu, hovoříme tu o NOVÉ Dacii.

doplněno 01.08.19 21:45:

@renegade: Tak teď už jsi s vědomostmi těžce pozadu a jelikož to víš, uchyluješ se k nefér jednání. Ve světě existuje nepřeberné množství kvalitativně mnohem horších aut, než jsou Dacie. Nemíním je vychvalovat do nebe, jsou to relativně malá auta, vyráběná s minimálními výrobními náklady, ovšem při dodržení takové kvality, aby byla dobře prodejná a skupina lidí, kteří si je kupují a která není vůbec malá, ba naopak, se k nim v budoucnu ráda vracela.

Podej rozumné důkazy pro svá tvrzení a můžeme se dále bavit.

renegade11*

Horší kvalita než Dacia neexistuje , ve všech žebříčcích spolehlivosti končí na posledních místech - ty chytrolíne ,

a že v tom vypadáš jak největší socka není třeba ani připomínat .

renegade11*

Že si neumíš najít žebříčky spolehlivosti hlavně z Německa to už svědčí o tvojí - jak to říkáš nevědomosti , nemůžu tady napsat že jsi de-il , to bych si nelajznul.

výtka
Upozornění od administrátora 07. 08. 2019 14:05:47
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.

@renegade11: Na žebříčky spolehlivosti, hlavně z Německa, z vysoka kašlu, znám je a jsou velice tendenční. Já mluvím hlavně o tom, s čím mám zkušenosti především své a pak zkušenosti autodílny, se kterou úzce spolupracuji. Zajímavé je, že ti Němci, kteří mají v žebříčkách spolehlivosti Dacie až úplně vzadu, je na druhé straně nakupují jako vzteklí.

výtka
Upozornění od administrátora 07. 08. 2019 14:07:07
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.

hodnocení

4x

Řešil jsem podobné dilema před rokem... vyhrál nový Logan.

vernon
hodnocení

3x
Když ti nebude vadit že je tvoje nové auto na technické úrovni jedničkové Octávie, tak proč ne...

Vernone, v dnešní přetechnizované době je pro mne, jako konzervativce, auto na úrovni Oct.I taky přetechnozované. Ber to tak, že je mi 63 let a mám rád obyčejná auta, ne ty "samojezdící stroje se spostou přiblblých asistentů". A zřejmě je na světě pořád dost takových lidí jako já a ti potřebují jednoduchá a snadno ovladatelná auta. Mezi námi, stejná situace panuje v mobilních telefonech, TV přijímačích a spostě dalších zařízení. Nebo se pletu?

Já mám logana 4roky a jsem rád za jednoduché auto. Ty "vymoženosti" časem dělají jen problémy.

hodnocení

1x

No, já mám jasno. S vědomím toho, že starší auto je auto bez záruky, bych zvolil to sice starší, ale pořád auto. Při výběru služebních vozů padla první volba šéfa právě na Logany. Do té doby jsme měli Škodovky. Tak jsme šli ten zázrak omrknout. Při pokusu otevřít dveře Loganu jsem dostal strach, že mi klika zůstane v ruce. Při zavírání dveří se pocit strachu, abych něco nezničil, znásobil. Jo, jede to, slouží to, ale je to takový demo auto. Šéf měl o několik hodin později stejnej pocit a my dostali Focusy.

krtek*
hodnocení

1x

Škoda fabia 1,4 16V jedině..

hodnocení

1x

Starší Fabii, taky jsem ji měl a nikde mě nenechala, běžná údržba.

Nejhorší, co se mi stalo, byla prasklá trubka topení. To jsem jezdil na vodu, jako Sentinel, jen místo uhlí benzín. Ale dojel jsem.

hodnocení

0x
Musí to být jen tyhle dvě auta?
Nešel by ten výběr rozšířit?
hodnocení

Jestli máte nějaký jiný tip, budu ráda za něj. Děkuji.

Co člověk, to názor.
Mrknul bych očkem na Focus, nebo C4, Mitsubishi Colt, nějakou Mazdu.
Aut je nepočítaně.

renegade11*
hodnocení

0x

Na té Dacii odchází všechny komponenty 2 - 3 x rychleji než u Škodovky , že je po 6 letech rezavá jak liška už ví i vrabci na střeše , proto dávají záruku na neprorezivění jen 6 let , Škoda dává 12 let , jinak i Fabia může být dva roky stará v hrozném stavu , prostě vybírat s mechanikem .

doplněno 31.07.19 21:26:

Navíc bude asi Fabia trochu bezpečnější 5 proti 3 hvězdám v Euro Ncapu

asd1

To je mokrý sen škodovkáře. Shnilých Dacií moc nevidim, díly odchází srovnatelně, bezpečnost taky (hvězdičky za hlášení zapnutých pásů jsou jen papírová bezpečnost). Spousta lidí to má jako služebák, nemažou se s tim a furt to jezdí..

@asd1: Škoda, že tě nemohu ocenit, u kometářů to nejde*palec2*

Spousta lidí to má jako služebák, nemažou se s tim a furt to jezdí..
Jestli to nebude tím, že se služebáky obvykle berou na leasing a točí tak po 4-6 letech. Navíc, jak známo, auta trpí nejvíc nečinností. Služebák je furt v pohybu...

renegade11*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

0x

Pouze jsem seděl ve fobii a taky v loganu.nedá se srovnat-ve fábii jako na balíku polystyrenu potaženém laminem ,a relativně málo místa, v loganu na sedačkách (byť se nedají srovnat s křesly ve staré xantii) a s dostakem místa.Navíc i do mrňavého P106 nebo SAXA se nastupuje líp a je tam místa víc (jen pro info-bezpečnost nesrovnávám vůbec,pže tam by asi 106 pohořela)než ve fábce!,Tedy na to že jde o mini - 106 a malé- Fabie.

Že mi seděli každej v jiným Loganu a jiný Fábce? Mám dvojkovou Fábii, seděl jsem i v trojkový. Se 195 cm se vejdu do obou, nacpal jsem se i do Loganu, něco místa zbylo i za mnou (ve Fabii o trochu víc, ale je to dáno tvary sedaček) Že bych měl pocit nějakýho nepohodlí, to fakt ne. Vadí mi středovej tunel a to snad u všech menších aut. U loganu při posouvání sedačky opět ten pocit, že manipuluju s dětským kočárkem. Pokud jde o místo vpředu, tak za mě v kategorii mrňousů překvapivě vede Clio. Tam se dá vpředu snad i tancovat. Akorát při montáži sedačky zapomněli, že vzadu za řidičem sedící osoba má nohy.

p.Ampere -nevím tyto auta jdou mimo mne-jak škůdky,tak i dacie takže generaci nwn.V dáčce jsem seděl jen vedel spolujezdce v jednotkový fábce i za volantem a v tý druhý (nwn která-minulá? současná?)jen jako spolujezdec (zadní raději nekomentuji).Ale berte to s rezervou,jsem uvyklý na pohodlí hydrocitroenů.takže mé hodnocení je spíš pro cetujícího vedle řidiče.

Ale jo, v pohodě. Já mám nalítáno jen tak 20 000 do roka, poslední rok to kleslo na polovinu (mám práci blíž a nedělám už ani obchod, ani servis). Téměř všechno ve Škodovkách, od Feldy, přes dvojkovou Fabii (vždy 1,4 16V) a krátké odskočení k několika Oktávkám. Poněvadž Logana jsem neměl možnost aktivně vyzkoušet, mám jen ty dojmy ze zkušební akce a naprostou spokojenost s Fabií. Co se týká Logana, tak starého měli vedle ve firmě coby služebáka a jezdili od servisu k servisu a naopak ho má soused jako rodinné a chválí ho. Sice taky ze začátku jezdil od servisu k servisu, ale to bylo řidičkou ;).

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]